Postet nga: hidrocentralet

Zemërgjerësia e ZRrE-së, lejon operimin tre mujor të hidrocentraleve pa leje

Bordi i Rregullatorit për Energji në mbledhjen e shtatë për vitin 2019 vendosi që dy Hidrocentralet e kompanisë “KelKos Energy” në grykën e komunës së Deçanit, “...

Paralajmërohet protestë kundër hidrocentraleve në Lepenc

Më 1 korrik është planifikuar të mbahet protestë kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumin Lepenc.

Prizrenasit nënshkruajnë deklaratë kundër hidrocentraleve në Lumbardh

Qëllimi i përbashkët për ruajtjen e natyrës në fshatrat e Prizrenit mblodhi qytetarë, deputetë e zyrtarë të këtij rajoni edhe nga subjekte të ndryshme ...

Matoshi flet për hidrocentralet dhe laurat në hyrje të parqeve nacionale

Ministri i Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi sot ka raportuar para Komisionit për Bujqësi, Pylltari, Zhvillim Rural, Mjedis e Planifikim Hapësinor lidhur me ...

A po rrezikojnë hidrocentralet zhdukjen e rrjedhave të lumenjve?

Projektet e ndërtimit të hidrocentraleve kanë ngjallur frikë për shkatërrimin në formën më të egër të lumenjve të Kosovës.

Adriatik Gacaferi: Hidrocentralet duhet të ndalen në të gjithë lumenjtë

Adriatik Gacaferi, aktivist nga Deçani ka thënë se qytetarët e Pejës janë mobilizuar kundër ndërtimit të hidrocentralit  për shkak të përvojave që ...

Nesër ZRrE-ja diskuton për hidrocentralet në Shtërpcë dhe Deçan

Nesër do të mbahet mbledhja e tretë e Bordit të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRrE) për vitin 2019.

Avokati i Popullit për ‘Lumbardhin’ e Pejës: Të respektohet e drejta e qytetarëve

Avokati i Popullit përmes një komunikate për media, ka njoftuar se është duke i monitoruar nga afër reagimet dhe pakënaqësitë e qytetarëve lidhur me ...