Postet nga: hidrocentralet

Ministri Aliu kërkon që shfrytëzimi i ujërave të bëhet me koncesion, në veçanti hidrocentralet

Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës , Liburn Aliu ka kërkuar nga zyrtarët e ministrisë ta mbikëqyrin procesin e aplikimit fitimin e së drejtës ...

Ministri Aliu paralajmëron shqyrtim të lejeve të hidrocentraleve

Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, ka paralajmëruar rishqyrtim të të gjitha lejeve e pëlqimeve të lëshuara për hidrocentralet.

Konfirmohet aktakuza ndaj 6 të akuzuarve në rastin ‘Hidrocentralet’

Gjykata e Prishtinë, ka refuzuar kërkesat për hudhjen e aktakuzës, ndaj ish-ministrave të qeverisë “Thaçi 2”, Mimoza Kusari-Lila, Besim Beqaj, Dardan Gashi, Nenad Rashiq, Fllanza Hoxha dhe ...

Dorëzohet përgjigja në padinë e ngritur nga kompania "KelKos Energy" Sh.P.K ndaj aktivistes Shpresa Loshaj

Përfaqësuesja e organizatës jo-qeveritare ‘Pishtarët’, Shpresa Loshaj,  është paditur nga kompania “KelKos Energy” me pretendimet për dëmtim të imazhit ku si dëmshpërblim ...

Gjykata shtyn ekzekutimin e lejeve për hidrocentralet në Lumbardh

Gjykata Themelore në Prishtinë ka shtyrë ekzekutimin e lejeve për tri hidrocentralet e kompanisë “Kelkos Energy” në Lumbardh të Deçanit.

Investitori i hidrocentraleve në Lepenc fton deputetët t'i mbathin qizmet dhe të dalin në terren

Në Komisionin hetimor parlamentar për procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Republikën e Kosovës sot ka raportuar para deputetë...

Organizata 'Pishtarët' ngrit dyshime për prodhim të kundërligjshëm të rrymës nga një hidrocentral në Deçan

Organizata ‘Pishtarët’ ka ngritur dyshime se një hidrocentral në Deçan është duke prodhuar rrymë përkundër se Gjykata e Prishtinës ka marrë vendim për pezullimin ...

Kuvendi ia vazhdon mandatin dhe buxhetin shtesë Komisionit Hetimor për hidrocentralet

Eliza Hoxha, deputete e PDK-së, ka parashtruar një kërkesë urgjente për vazhdimin e mandatit edhe për tre muaj dhe buxhetin shtesë të Komisionit Hetimor mbi procesin e ...