Postet nga: gjykimi për krime lufte

Gjykimi i Muhamet Alidemajt për masakrën e Izbicës, i akuzuari nuk e dha sot mbrojtjen

Në Gjykatën e Prishtinës për sot, më 10.06.2024, ishte paraparë të jepte mbrojtjen i pandehuri Muhamet Alidemaj, i akuzuar për krime lufte të kryera në Kosovë në ...

Gjykimi për krime lufte i Dragisha Millenkoviqit, dëshmitari Ramadani: Kokën e kam të çarë nga maltretimet

Në Gjykatën e Prishtinës është mbajtur seanca ndaj Dragisha Millenkoviqit, i akuzuar për krime lufte në Kosovë.

Gjykimi i Ekrem Bajroviqit për krime lufte, dëshmitari: I akuzuari ishte i veshur me uniformë të Policisë serbe dhe i armatosur

Dëshmitari Shefqet Berisha ka dëshmuar për tmerret e përjetuara më 07.05.1999 në Staradran të Istogut kur kishin rënë në duart e forcave serbe.

Dy dëshmitarë tregojnë për tmerret që përjetuan nga forcat serbe, ku bënte pjesë edhe i akuzuari Millorad Gjokoviq

Në gjykimin e Millorad Gjokoviqit, i cili po akuzohet nga Prokuroria Speciale për krime lufte kundër popullatës civile gjatë luftës së fundit në Kosovë, janë dë...

Dështon të mbahet shqyrtimi fillestar ndaj dy të akuzuarve për krime lufte të kryera në Vushtrri

Në Gjykatën e Prishtinës më 30.05.2024 ka dështuar të mbahet shqyrtimi fillestar ndaj Zoran Kostiqit dhe Dragan Milloviqit, të akuzuar për krime lufte të kryera në territorin ...

Përfundon rigjykimi i Sylejman Selimit e Jahir Demakut, të akuzuar për krime lufte

Në Gjykatën e Prishtinës ka prekur fundin rigjykimi i Sylejman Selimit, i cili akuzohet se si pjesëtar i UÇK-së ka kryer krime lufte kundër popullatë...

Specialja hedh poshtë kërkesën e mbrojtjes së Thaçit për përjashtimin e gjykatësit Guillou

Gjykata Speciale ka bërë të ditur se është rrëzuar kërkesa e mbrojtjes së Hashim Thaçit për të hequr ose zëvendësuar gjykatësin Nicolas ...

Gjykimi i Thaçit dhe të tjerëve, Cahn: Kemi qenë në vende ku njerëzit ishin rrëmbyer nga shtëpitë e tyre

Në gjykimin e Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit, të akuzuar për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit, në seancën e së ...