Postet nga: gjykimi për krime lufte

I akuzuari Vukotiq: Asnjëherë nuk kam qenë në fshatin Studime

Në Gjykatën Themelore të Mitrovicës sot ka dhënë fjalën përfundimtare mbrojtësi i të akuzuarit për krime lufte Zoran Vukotiq, avokati Nebojsha Vlajiq, si ...

Nis në Zagreb rigjykimi për krime lufte i paraushtarakut serb

Miroslav Joviq, një ish-anëtar i forcave rebele serbe të Kroacisë, u deklarua i pafajshëm pasi rigjykimi i tij filloi në gjykatën e qarkut të Zagrebit.

Luftëtari i 'Beretave të Kuqe': Frenki Simatoviq ishte komandanti ynë

Një dëshmitar i mbrojtur i koduar me emrin RFJ-150 tha në Mekanizmin për Gjykatat Ndërkombëtare në Hagë të martën se i pandehuri Franko “Frenki” Simatoviq ...

Prokurori kërkon vendim fajësues për Zoran Vukotiqin

Në Gjykatën Themelore të Mitrovicës sot është dhënë fjala përfundimtare në rastin e Zoran Vukotiqit, i akuzuar për vrasjen e katër shqiptarëve më 5 ...

I akuzuari Vukotiq: Nuk kam dëgjuar asnjëherë për vrasjen e 4 civilëve në Vushtrri

Në Gjykatën Themelore të Mitrovicës  po vazhdon gjykimi kundër të akuzuarit për krime lufte ndaj popullatës civile, Zoran Vukotiq.

Dëshmitarja: Axhën dhe vëllain i detyruan të këndojnë serbisht

Në gjykimin për krime lufte të Skender Bislimit, ish-fqinja e tij- dëshmitarja Haxhere Jashari tha se burrat u rrahën dhe u detyruan të këndojnë serbisht.

Prokuroria: Shkalla e kriminalitetit të Vukotiqit kërkon llogaridhënie

Në Gjykatën Themelore të Mitrovicës sot u dha fjala përfundimtare nga ana e Prokurorisë dhe mbrojtësit e viktimave në rastin e të akuzuarit Zoran Vukotiq.

Dëshmitari: I Akuzuari më Rrahu Derisa Mbeta Pa Vetëdije

Në gjykimin e Zoran Vukotiqit, i akuzuar për krime lufte, sot dëshmi ka dhënë Behar Pllana.