Postet nga: gjenocidi në srebrenicë

Krizë në Mal të Zi për shkak të mohimit të gjenocidit në Srebrenicë

 

Ministri malazez kritikohet se mohoi gjenocidin e Srebrenicës

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Podgoricë të dielën i bëri thirrje qeverisë së Malit të Zi të deklarojë qartë se masakrat e vitit 1995 të boshnjakëve nga ...

Gjykata e Hagës kritikon kryeministren e Serbisë për mohimin e gjenocidit

Kryetari i Gjykatës së OKB-së në Hagë, Theodor Meron, kritikoi kryeministren serbe Ana Brnabiq për mohimin se masakrat e Srebrenicës përbënin një akt gjenocidi.

Dodik mohon se në Srebrenicë është kryer gjenocid

Lideri i serbëve të Bosnjës Milorad Dodik ka kundërshtuar, rreth asaj nëse masakra e vitit 1995 në Srebrenicë është gjenocid i kryer ndaj myslimanëve boshnjakë dhe ...

Me dhimbjen e Srebrenicës, në kujtim të fuqisë së jetës së një gruaje

Sot erdhi lajmi se Hatixha Mehmetoviq e cila i mbijetoi luftës në Bosnje dhe udhëhoqi Shoqatën e Nënave të Srebrenicës, ka vdekur në një spital ...

Në Serbi asnjë lot për viktimat e Srebrenicës

Mungesa e kujtesës publike në Serbi të gjenocidit të Srebrenicës – këtë vit njësoj si vitet e tjera – tregon një mungesë të vazhdueshme ndjeshmërie dhe solidariteti ...

Pse s’duhet ta harrojmë Srebrenicën?

Çdo 11 korrik që nga viti 1995, qindra njerëz janë mbledhur në Qendrën Përkujtimore në Potocarit për të përkujtuar gjenocidin e Srebrenicës, krimi më i tmerrshë...

Srebrenicë: Si raportuan boshnjakët historinë e tyre më traumatike

Me afrimin e përvjetorit të Srebrenicës, gazetarët boshnjakë kujtojnë sesi u bë e qartë dalëngadalë shkalla e mizorive në korrik 1995 pas ardhjes së informacioneve dhe pasi ...