Postet nga: gjenocidi në srebrenicë

Vendimet gjyqësore për Srebrenicën: A kanë kuptim?

Para 23-vjetorit të masakrave të Srebrenicës, janë ngritur pikëpyetje mbi faktin nëse vendimet e dhëna deri më tani janë logjike, sepse disa komandantë janë dënuar ...

35 viktima të Srebrenicës varrosen pas 23 vitesh (FOTO)

Një kamion me eshtrat e 35 viktimave të gjenocidit në Srebrenicë kaloi përmes kryeqytetit boshnjak para rivarrimit të tyre në përvjetorin e masakrave, me vendasit që nderonin të vdekurit ...

Na Fal, Fatima!

Mbyllni sytë dhe imagjinoni një të re të lindur në Srebrenicë, Fatima Muhiq. Ajo është 22 vjeçare, ka flokë të gjatë e të pastër ngjyrë kafe, nën një ...

Gëzim në Mesin e Nënave dhe Bashkëshorteve të Viktimave të Gjenocidit

Britma gëzimi shpërthyen në mesin e grave, të tubuara në qendrën përkujtimore për viktimat e masakrës kundër mbi 7 mijë burrave e djemve boshnjakë, ...

Përballja me Mlladiqin Pasi i Mbijetoi Masakrës

Gërgo Stojiq është e vetmja viktimë e një masakre në kohën e luftës në fshatin boshnjak të Shkërlevita, i cili mbijetoi për të dëshmuar ...

'I Besuam Mlladiqit Kur Tha se do të Ishim të Sigurt'

Kur udhëheqësi ushtarak i serbëve të Bosnjës, Ratko Mlladiq, i cili sot do të përballet me aktgjykimin, u takua me boshnjakët e frikësuar ...

Tribunali i Hagës dhe Serbët Shpenzuan 2 Milionë Euro për Gjyqin e Mlladiqit

Ekipi i mbrojtjes i ish-udhëheqësit ushtarak të serbëve të Bosnjës, Ratko Mlladiq, plus vizitat e të afërmve të tij në njësinë e paraburgimit dhe ...