Postet nga: gjenocidi në srebrenicë

BE-ja përsërit thirrjen kundër mohimit të gjenocidit në Srebrenicë

Duke reaguar ndaj vendimit të përfaqësuesit të lartë në Bosnje e Hercegovinë, që mohimi i gjenocidit të jetë vepër e dënueshme, Bashkimi Evropian ka përsë...

Përkthyesit e rinj të Srebrenicës: Si na shpëtoi jetën puna jonë

Në vitin e parë të luftës në Bosnjë, Almir Ramiq ishte një nga dhjetëra mijëra burra, gra dhe fëmijë nga Bosnja Lindore të cilët kë...

Vjosa Osmani: Askush më mirë se Kosova nuk e njeh dhimbjen e Srebrenicës

Masakrën e Srebrenicës të 26 viteve më parë e ka kujtuar sot edhe presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani.

Një delegacion i lartë qeveritar i Kosovës po merr pjesë në shënimin e përvjetorit të gjenocidit në Srebrenicë

Një delegacion i lartë qeveritar i Kosovës po merr pjesë në shënimin e përvjetorit të gjenocidit të kryer nga forcat serbe në Srebrenicë, në Bosnjë e Hercegovinë.

Në 26-vjetorin e gjenocidit në Srebrenicë varrosen edhe 19 viktima

Eshtrat e 19 viktimave të gjenocidit në Srebrenicë varrosen sot në Qendrën Përkujtimore Potoçari.

Kuvendi i Kosovës miraton rezolutë për dënimin e gjenocidit në Srebrenicë

Kuvendi i Kosovës ka miratuar rezolutë për dënimin e gjenocidit në Srebrenicë të Bosnjë e Hercegovinës.

Shkarkohet ministri malazez që mohoi gjenocidin e Srebrenicës

Parlamenti i Malit të Zi, të enjten në mbrëmje, shkarkoi ministrin e Drejtësisë dhe të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, Vladimir Leposaviq.

Krizë në Mal të Zi për shkak të mohimit të gjenocidit në Srebrenicë