Postet nga: gazetaret ukrainas

Kosova shtëpi e “përkohshme”, por e ngrohtë për gazetarët ukrainas

Që nga nisja e pushtimit rus në Ukrainë, ndonëse shtet i vogël e me pak kapacitete, Kosova ka ofruar strehim dhe mundësi për punë nga distanca, ...

Gazetarët ukrainas dhe afganë pajisen me kartela udhëtimi nga Trafiku Urban në Prishtinë

Që nga sot deri në fund të vitit 2023, gazetarët ukrainas dhe afganë, të strehuar në Kosovë, do të udhëtojnë falas në të gjitha linjat e Trafikut Urban në ...

Qeveria ndanë mbi 305 mijë euro për gazetarët ukrainas dhe afganë në Kosovë

Qeveria e Kosovës ka ndarë 305 mijë e 710 euro për mbështetjen e gazetarëve ukrainas dhe afganë të cilët po qëndrojnë në Kosovë.

Prishtinë, gazetarët ukrainas falënderojnë Kosovën, kërkojnë ndaljen e luftës në vendin e tyre - FOTO

Gazetarët ukrainas që janë strehuar në Kosovë kanë zhvilluar sonte një aksion simbolik në njëvjetorin e fillimit të agresionit rus kundër Ukrainës.

Një vit luftë në Ukrainë - Gazetarët përballen me traumën e raportimit të mizorive

Disa nga gazetarët ukrainas që raportuan për masakra brutale ose u plagosën në vijën e frontit ndërsa mbulonin pushtimin rus të vendit të tyre gjatë ...

Peripecitë e luftës që i bashkuan gazetaret ukrainase në Kosovë

Orët e hershme në mëngjesin e 24-shkurtit shënuan fillimin e invazionit ushtarak rus në Ukrainë ku u raportua për sulme nga forcat ruse nëpër ...

Gazetareve ukrainase u vazhdohet lejeqëndrimi në Kosovë

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK) ka përshëndetur vendimin e Qeverisë së Kosovës për zgjatjen e lejeqëndrimit të gazetareve ukrainase në Kosovë.

Gazetaret ukrainase fillojnë kursin e gjuhës shqipe

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës – AGK, ka bërë të ditur se gazetaret ukrainase në Kosovë kanë nisur kursin e gjuhës shqipe.