Postet nga: faton fetahu

Vendimet e qeverisë në detyrë & Vakumi juridik dhe pasojat (II)

Siç u tha në pjesën e parë të këtij shkrimi, mos rregullimi juridik i aspekteve të punës së qeverisë pas rënies së saj, ka bërë ...

Përfaqësimi i komunitetit serb në Qeverinë 'Kurti II' - Vendimi i Kuvendit a e shkeli Kushtetutën?

Në seancën e jashtëzakonshme të Kuvendit të Kosovës të mbajtur të hënën pas dite (22 mars), edhe ashtu siç pritej, kandidati i emëruar për ...

A i duhet Kosovës një president nga grupacioni politik nga i cili vije edhe kryeministri?

Më 14 shkurt 2021, u mbajtën zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës, zgjedhje këto, të organizuara për të tetën herë më radhë, ...

Rasti 'Pacolli' dhe zgjedhja e Presidentit të ri ( I )

Saktësisht më 26 shkurt u bënë pesë vite nga zgjedhja e Hashim Thaçit - President i Republikës së Kosovës, ndërsa, më 22 shkurt, u bënë 10 ...

Cenimi i garancioneve kushtetuese të përfaqësimit të komuniteteve jo shumicë nga ana e Listës Serbe (II)

Debatet aktuale dhe ato në ditët në vijim, për sa i përket çështjes së përfaqësimit të komuniteteve joshumicë në institucionet qendrore politike, do të na ...

Cenimi i garancioneve kushtetuese të përfaqësimit të komuniteteve jo shumicë nga ana e Listës Serbe (I)

 

Pse beteja e fituar në Kushtetuese, e bëri pishman Lëvizjen Vetëvendosje – Pasojat dhe efektet juridike - (II)

Derisa organizimi i procesit zgjedhor të 14 shkurtit veçse ka filluar, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (këtu e tutje: KQZ), këto ditë, ndër të tjera, do të bë...

Pse beteja e fituar në Kushtetuese, e bëri pishman Lëvizjen Vetëvendosje – Pasojat dhe efektet juridike (1)