Postet nga: dukagjin pupovci

Mësimi në shtator mund të fillojë nga ekrani, ekspertët rekomandojnë më shumë udhëzime

Ashtu siç përfundojë viti shkollor 2019/20 përmes ekranit televiziv, nxënësit e Kosovës do të mund të fillojnë mësimin në shtator në formë të njëjtë, ...

Ministria e Arsimit po përgatitet për testin e maturës

Ministria e Arsimit po bën të gjitha përgatitjet për testin e maturës, ku sivjet do t’i nënshtrohen rreth 27 mijë maturantë. Ndërkohë, pritet që ...

Kurti premton qeveri të fokusuar në arsim, analistët kritikojnë programin

Ekspertë të fushës së arsimit po kërkojnë plane konkrete të arsimit nga qeveria e udhëhequr nga Albin Kurti. Ata kanë komentuar disa pika të programit të qeverisë ...

Vendimi i Komitetit të Nobelit për Letërsi shkakton ‘termet’ në Kosovë

Me reagimet të ashpra është pritur në Kosovë ndarja e çmimit Nobel për shkrimtarin austriak Peter Handke nga Akademia e Shkencave e Suedisë.

Rrogat me rritje, zgjerohet hendeku mes sektorit publik dhe privat’

Eksperti i arsimit, Dukagjin Pupovci, ka reaguar rreth votimit të projektligjit për paga, duke thënë se votimi i këtij projektligji zgjeron hendekun në mes të sektorit privat ...

Mbyllja e Programeve të UP-së rrezikon Fabrikat e Kosovës

Një Hulumtim i BIRN-it tregon se mbyllja e programeve të caktuara të studimeve në Universitetin e Prishtiëns mund ta rrezikojë funksionimin e kompanive gjigande në vend të cilat merren ...

Pupovci: Përjashtimi i Agjencisë së Akreditimit- Mesazh për Klasën Politike

Sipas Dukagjin Pupovcit, ekspert i arsimit dhe ish-profesor në Universitetin e Prishtinës, përjashtimi i Agjencisë së Akreditimit të Kosovës nga Regjistri Europian për Sigurimin e Cilë...

Kurrikula e Re, Vështirë e Zbatueshme

Zbatimi i kurrikulës së re që për qëllim ka një qasje të re metodologjike ndaj mësimdhënies, mund të jetë më lehtë e thënë sesa ...