Postet nga: Drejtesia

Vendosja e drejtësisë nuk do të sjellë pajtim në Kosovë

Ndjekja e drejtësisë për krimet e kryera gjatë luftës së viteve 1998-1999 kërkon pëlqimin dhe përfshirjen e njerëzve të Kosovës për ...

22 vjet pas luftës, Kosova planifikon Strategjinë e së Vërtetës dhe Drejtësisë

Kosova ka filluar të hartojë draftin e një strategjie kombëtare për drejtësinë tranzicionale, që synon të adresojë çështjet e pazgjidhura të luftës së viteve 1998-1999, por ...

Aktakuzë për fajde, për rastin i cili u raportua në KALLXO.com

Prokuroria e Pejës ka ngritur aktakuzë ndaj Driton Podrimqakut për vepër penale të fajdes, sulm ndaj zyrtarit policor dhe shkaktim i rrezikut të përgjithshëm.

Reagimi i EULEX-it për akuzat e ish-gjyqtarit Malcolm Simmons

Të pavërteta dhe hamendësime i ka quajtur Misioni i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit (EULEX) pretendimet për korrupsion dhe ndikime brenda këtij mekanizimi të ...

Ministria e Drejtësisë fillon mbledhjen e dëshmive për krimet e luftës

Ministria e Drejtësisë e Republikës së Kosovës ka njoftuar se ka filluar të pranojë dokumente dhe dëshmi të tjera për krimet e kryera gjatë luftë...

Formalizohet Grupi Punues për hartimin e koncept-dokumentit për krijimin e Institutit për krime gjatë luftës

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka njoftuar përmes llogarisë së saj në rrjetin social Facebook, se është formalizuar Grupi Punues për hartimin e koncept dokumentit për ...

Ambasada amerikane: Kosovës i duhet vetting sistematik

Publiku në Kosovë dëshiron që ta shohë jetësimin e procesit të vetting-ut në drejtësi, thotë këshilltarja e përhershme ligjore në Departamentin amerikan të Drejtësisë, ...

Këshilli Prokurorial i Kosovës do vazhdoj bashkëpunim të ngushtë me EULEX-in në disa rrafshe

Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës (KPK), Jetish Maloku, ka pritur në takim Shefin e Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë EULEX-it, Lars-Gunnar ...