Postet nga: Drejtesia

Abelard Tahiri: Shuarja e Task-Forcës Anti-Korrupsion i ka dhënë një goditje prokurorisë

Ish-ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, në debatin për drejtësi në ‘Kallxo Përnime’ ka komentuar shuarjen e Departamentit Special Anti-Korrupsion nga ana e Qeverisë Hoti.

Gashi: Prokurorët e Kosovës janë të pavarur vetëm në letra

Kreshnik Gashi, redaktor në KALLXO.com në debatin për drejtësi të ‘Kallxo Përnime’, tha se prokurorët e Kosovës nuk janë të pavarur për të ...

Drejtësia dhe luftimi i korrupsionit - LIVE

Në debatin e sontëm "Kallxo Pernime" diskutohet për drejtësinë dhe luftimin e korrupsionit.

Maqedonia e Veriut shkëmbeu drejtësinë me paqen

Një hulumtim i ri tregon se si rastet e krimeve të luftës të transferuara nga Gjykata e Hagës tek autoritetet e Maqedonisë së Veriut nuk u gjykuan kurrë ...

Vajzat largohen nga trashëgimia - VIDEO

Ndarja e trashëgimisë në pjesë të barabarta tek burrat dhe gratë po vazhdon të përcillet me probleme në Kosovë. Edhe pse ligji e garanton një ndarje të tillë, ...

Rrjeti i Grave të Kosovës: Drejtësia në gjumë, gratë po vazhdojnë të përjetojnë dhunë

Një burrë dyshohet se e ka therur me thikë të bashkëshorten e tij të mërkurën në Skenderaj.

'Zërat e shuar' të grave në 'veshët e shurdhër' të drejtësisë

Rastet e dhunës në familje nuk po ndalen, njëjtë po ndodh edhe me vrasjet e grave në Kosovë.

Formohet grupi punues për vetting në drejtësi

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka votuar themelimin e grupit punues të ekspertëve të pavarur për skenarin e reformës në vetting në sistemin e ...