Postet nga: ATK

"1500 gra shtatzëna të larguara nga puna në vitin 2021", grafite në formë proteste (FOTO)

"Grave sigurojuni punë, jo subvencion të riprodhimit", "+1500 gra pa punë, ku është shteti socialdemokrat?", janë disa nga grafitet e shkruara tek Inspektorati i Punës, Ministria e Financave dhe Administrata ...

ATK tregon se si mund ta paguani vetëm 50% të vlerës së gjobës

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) njofton të gjithë tatimpaguesit ndaj të cilëve ZGjoNA shqipton gjoba për shkelje të legjislacionit tatimor, tani mund të përfitojnë zbritje.

Deklarimi i të gjitha tatimeve dhe kontributeve do të bëhet vetëm në mënyrë elektronike

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) njofton se nga data 1 shkurt 2022, deklarimi i të gjitha tatimeve dhe kontributeve të aplikuara në Kosovë, do të bëhet vetëm në më...

Për pak muaj ATK zbuloi qindra punëtorë pa kontrata pune

Rreth 600 punëtorë janë hasur duke punuar pa kontrata pune dhe të padeklaruar në ATK në dy muajt e fundit, gjatë të cilëve u zhvilluan mbi 1 mijë kontrolle në ...

Momenti kur inspektorët e ATK-së e kontrollojnë biznesin për kontratat e punës

Në muajt e fundit bizneset janë duke u përballur me kontrolle më të rrepta, të cilat synojnë identifikimin e problemeve me kontratat e punës.

Bizneset që dëmtojnë shtetin

Kafeneja “Tirona”, në qendër të Prishtinës, është një prej lokaleve që lëshon rregullisht kuponë fiskalë për klientët e vet.

Gashi: Në veri të vendit nuk është ndalur prodhimi i kriptovalutave

Në pjesën veriore të Kosovës, zonë ku qytetarët nuk paguajnë për shërbimet e energjisë elektrike, shteti ende nuk ka arritur ta shtrijë plotësisht pushtetin.

88 raste të denoncimit nga punëtorët për ‘shefat’ e tyre në aplikacionin e ATK-së

Duke përdorur aplikacionin e Administratës Tatimore të Kosovës (ATK), për verifikimin e punëtorëve nëse janë të deklaruar nga punëdhënësit, punë...