Postet nga: ATK

Mehmeti tregon skemën e shmangies së tatimeve nga dyqanet që shesin telefona

Murat Mehmeti,  u.d. shef i Hetimeve në Administratën Tatimore të Kosovës, ka treguar në emisionin “Kallxo Përnime” skemën interesante të shmangies tatimore nga dyqanet e ...

A mund t'u ndalohet qasja në rrjet telefonave të pazhdoganuar në Kosovë?

Miliona euro llogaritet të jetë dëmi që i shkaktohet buxhetit të Kosovës nga shmangia tatimore dhe moszhdoganimi i telefonave mobilë në Kosovë.

Kontrolle në dhjetra qendra masazhi, mbyllen 14 lokale dhe arrestohen 6 persona

Drejtoria për Hetimin e Trafikimit me Qenie Njerëzore e Policisë në bashkëpunim me inspektorë të Ministrisë së Tregtisë dhe Indsutrisë si dhe ATK-së kanë kontrolluar 57 qendra masazhi, ...

Murtezaj: Qytetarët obligohen të deklarojnë të hyrat shtesë, jo pagat

Personat fizikë dhe juridikë që realizojnë të ardhura nga aktivitete të ndryshme, përveç pagës mujore, obligohen të paguajnë detyrimet tatimore për ato aktivitete, tha për Radion ...

Bizneset e huaja që ofrojnë shërbime elektronike digjitale në Kosovë, duhet ta paguajnë TVSh-në 18%

Nëpërmjet njoftimit për media, Administrata Tatimore e Kosovës, rikujton të gjitha entitetet e huaja që ofrojnë shërbime digjitale apo shërbime të furnizuara në më...

"1500 gra shtatzëna të larguara nga puna në vitin 2021", grafite në formë proteste (FOTO)

"Grave sigurojuni punë, jo subvencion të riprodhimit", "+1500 gra pa punë, ku është shteti socialdemokrat?", janë disa nga grafitet e shkruara tek Inspektorati i Punës, Ministria e Financave dhe Administrata ...

ATK tregon se si mund ta paguani vetëm 50% të vlerës së gjobës

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) njofton të gjithë tatimpaguesit ndaj të cilëve ZGjoNA shqipton gjoba për shkelje të legjislacionit tatimor, tani mund të përfitojnë zbritje.

Deklarimi i të gjitha tatimeve dhe kontributeve do të bëhet vetëm në mënyrë elektronike

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) njofton se nga data 1 shkurt 2022, deklarimi i të gjitha tatimeve dhe kontributeve të aplikuara në Kosovë, do të bëhet vetëm në më...