Postet nga: ASHSH

Konferencë shkencore në 25-vjetorin e çlirimit: Kurti: Është koha për libra shkencorë për luftën e UÇK-së

Në 25-vjetorin e çlirimit të Kosovës nga okupimi serb, në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës, po mbahet sot (10.06.2024) konferenca shkencore, "25-vjetori i ndërhyrjes së NATO-s ...

Mbahet tryezë shkencore për Aliu Aliun në 90-vjetorin e lindjes së tij

Organizuar nga Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës  (ASHAK) dhe Akademia e Shkencave e Shqipërisë (ASHSH), është mbajtur të martën, më 02.04.2024, tryeza shkencore “Krijimtaria letrare e ...

Akademikët shpalosin studimet për shqiptarët në Britani dhe në vendet euro-veriore

Studimet për shqiptarët në Britaninë e Madhe dhe në  vendet euroveriore kanë rëndësi të madhe shkencor dhe që nga shekulli i 18-të, janë referenca shumë me ...

Të premten mbahet konferenca shkencore ‘Konferenca e Ambasadorëve në Londër dhe shqiptarët’

Organizuar nga Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës (ASHSH) dhe Akademia e Shkencave e Shqipërisë (ASHSH), të premten më 13 tetor 2023 do të mbahet konferenca shkencore "Konferenca e ...

Vdes akademik Bahri Beci

Akademik Bahri Beci ka vdekur të dielën në moshën 86-vjeçare.

Albanologjia në alarm pas vendimit për shuarjen e Akademisë së Studimeve Albanologjike

Shuarja e veprimtarisë së Akademisë së Studimeve Albanologjike (ASA) në Tiranë ka alarmuar studiuesit e shkencave të albanologjisë në Shqipëri, Kosovë e më gjerë.

ASHAK dhe ASHSH nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës dhe Akademia e Shkencave e Shqipërisë kanë nënshkruar sot Protokollin e bashkëpunimit për vitet 2022-2023.

Akademia e Shkencave e Shqipërisë shënon 85 vjetorin e lindjes së Ismail Kadaresë

Më 28 janar 2021, Ismail Kadare mbush 85 vjet. Për ta shënuar këtë përvjetor Akademia e Shkencave e Shqipërisë do të organizojë veprimtarinë shkencore, “Ismail Kadare, shkrimtar shqiptar ...