Postet nga: Albanologjia

Akademikët shpalosin studimet për shqiptarët në Britani dhe në vendet euro-veriore

Studimet për shqiptarët në Britaninë e Madhe dhe në  vendet euroveriore kanë rëndësi të madhe shkencor dhe që nga shekulli i 18-të, janë referenca shumë me ...

Mbyllet edicioni i 41-të i Seminarit Ndërkombëtar për Gjuhën Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare

Seminari Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare ka përmbyllur sot punimet e edicionit të 41-të, që nisi dy javë më parë, më 14 ...

Albanologjia me pak studentë vendës dhe interesim të madh ndërkombëtar

Numri i të huajve të interesuar që ta mësojnë gjuhën shqipe dhe të studiojnë në fushat e albanologjisë është në rritje, ndërkohë që interesimi i të rinjve ...

Albanologjia në alarm pas vendimit për shuarjen e Akademisë së Studimeve Albanologjike

Shuarja e veprimtarisë së Akademisë së Studimeve Albanologjike (ASA) në Tiranë ka alarmuar studiuesit e shkencave të albanologjisë në Shqipëri, Kosovë e më gjerë.

Paçarizi: Nëse Kosova e Shqipëria bashkëpunojnë mund t’ia rrisin mundësitë njëra-tjetrës

Në emisionin “Kallxo Përnime” u diskutua rreth bashkëpunimit albanologjik mes Kosovës dhe Shqipërisë.

Pse u takuan kryeministri Kurti dhe gjuhëtarja Shamku-Shkreli?

Ledi Shamku - Shkreli, gjuhëtare nga Akademia e Studimeve Albanologjike, është takuar me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti.

Shamku-Shkreli: S’ka pse të ketë dhe nuk do të ketë më dy albanologji

Përfaqësuesit e Akademisë së Studimeve Albanologjike kanë nënshkruar një aneks në marrëveshjen që e kanë me Universitetin e Prishtinës, më saktësisht me Fakultetin e ...

Bashkëpunimi albanologjik Kosovë-Shqipëri

Në emisionin “Kallxo Përnime” po transmetohet debati për bashkëpunimin në fushën e albanologjisë mes Kosovës dhe Shqipërisë.