Postet nga: Arsimi

Murati e quan grevën ‘të dëmshme’ dhe ‘manipuluese’, e lut stafin arsimor për kthim në punë

Ministri i Financave, Hekuran Murati tha se nuk mendon se duhet të ketë grevë, derisa e ka lutur stafin arsimor për rikthim në punë, sepse sipas tij greva është ...

Përfundon peticioni për lejimin e bartjes së shamisë në shkolla

Organizatorët e peticionit për ndryshimin e Udhëzimit Administrtiv për lejimin e bartjes së shamisë në shkolla kanë njoftuar se janë mbedhur nënshkrimet e nevojshme.

Kurti: Digjitalizimi i arsimit në të gjitha nivelet është një nga objektivët kyç të strategjisë së re

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka deklaruar se arsimi cilësor është një nga shtyllat kryesore për zhvillimin e qëndrueshëm ekonomik e shoqëror të Kosovë...

Prishtinë, caktohen dy ekspertë në komisionin për rekrutimin e drejtorëve të shkollave

Më 31 vota pro, asnjë kundër dhe 13 abstenime, Kuvendi Komunal i Prishtinës ka votuar sot për formimin e komisionit për rekrutim të drejtorëve dhe zëvendë...

Shitblerja e 'dijes'

Shitblerja e punimeve, me të cilat studentë të caktuar diplomojnë në nivelin ‘bachelor’ dhe ‘master’ në universitetet dhe kolegjet në Kosovë, tash e disa vite, është shndërruar në dukuri, ...

Rexhaj: Me këtë sistem arsimi po i dëmtojmë fëmijët, po prodhojmë kriminelë

Xhavit Rexhaj, ekspert i arsimit, ka thënë se të dhënat e fundit të Zyrës Kombëtare të Auditorit duhet të interpretohen drejt. Sipas tij, aty tregohet shpë...

LDK rendit shqetësimet që ka ndaj Qeverisë Kurti

Neglizhenca qeverisëse, mosrespektimi kushtetues, tendencat kapëse të drejtësisë dhe raporti i Departamentit Amerikan të Shtetit, sipas Lidhjes Demokratike të Kosovës janë katër shqetesimët lidhur ...

Varfëria brenda komuniteteve pakicë në Kosovë i detyron fëmijët të braktisin shkollën

Shkollimi i fëmijëve nga klasa e parë deri në klasën e dymbëdhjetë është i detyrueshëm për të gjithë qytetarët e Kosovës, por ...