Postet nga: Arsimi

Apostolova: Anashkalimi i arsimit, krim ndaj rinisë

Shefja e zyrës së BE-së, Nataliya Apostolva, tha sot se edhe pse janë bërë dy vite që  është miratuar rezoluta që arsimi të jetë prioritet, ende nuk ka ...

Bytyqi: Drejtorët e shkollave të politizuar, problem në arsim

Politizimi i shkollave nëpërmjet drejtuesve të tyre po shihet si një nga problemet më të mëdha të arsimit të ulët në Kosovë.

Edhe ambasadori amerikan mbështet Këshillin Shtetëror të Cilësisë

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Philip Kosnett, ka deklaruar sot se politika duhet të qëndrojë larg sektorit të arsimit në Kosovë.

(DOKUMENT) Sa mungesa i kanë nxënësit e Prishtinës?

Vetëm gjatë gjysmëvjetorit të parë të vitit shkollor 2018/19 në shkollat e mesme të komunës së Prishtinës janë bërë mbi 184 mijë mungesa.

OSBE: Nxënësit e komuniteteve joshumicë në Kosovë vazhdojnë të bojkotojnë mësimin

Misioni i OSBE-së në Kosovë sot publikoi raportin e vlerësimit të cilësisë së arsimit parauniversitar pra për komunitetet joshumicë në vend, përmes të cilit u diskutua ...

Komuna e Gjakovës ndalon arsimtarët të mbajnë kurse private

Nëpërmjet një vendimi nga kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini, arsimtarëve në shkollat publike në këtë komunë, iu është ndaluar mbajtja e kurseve ...

Qeveria rrit për 12 për qind buxhetin për arsim

Sot është shënuar një vjetori i fushatës “Për arsim më të mirë në Kosovë”, ku shumë fëmijë nga qytete të ndryshme të Kosovës kanë ardhur ...

SBAShK-u alarmon për shkelje të të drejtave në arsim - VIDEO

Sindikata e Pavarur e Arsimit dhe Shkencës pretendon se ka diskriminim në marrëveshjen kolektive, me të cilën vetëm anëtarët e Sindikatës së Arsimit, ...