Postet nga: Shkenca

Ndryshimi revolucionar mjekësor: Shkencëtarët shërojnë dhe rigjenerojnë zemrën e dëmtuar nga ataku në zemër

Shkencëtarët kanë zhvilluar një teknikë të re që mund ta riparojë dhe madje t’i rigjenerojë qelizat e muskujve të zemrës pas një ataku në zemër ...

Zhvillohet testi i parë PCR për kancerin e gojës, rezultatet mund t’i merrni për 90 minuta

Zbulimi i hershëm është çelësi për të mbijetuar kancerin dhe studiuesit kanë zhvilluar një mjet inovativ për të ndihmuar këtë përpjekje.

ASHAK dhe ASHSH nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës dhe Akademia e Shkencave e Shqipërisë kanë nënshkruar sot Protokollin e bashkëpunimit për vitet 2022-2023.

Demenca: Një rritje e shpejtë e rasteve pritet të ndodhë në të ardhmen - si ta shmangim të mos bëhemi pjesë e saj  

Shkencëtarët parashikojnë se rastet e demencës do të trefishohen gjatë tri dekadave të ardhshme.   

Tiranë, nis punimet Kuvendi Ndërkombëtar i Studimeve Albanologjike

Ka nisur sot në Tiranë punimet Kuvendi Ndërkombëtar i Studimeve Albanologjike.

Cilat janë efektet e mundshme të vaksinave anti-COVID?

Ndërkohë që bota nuk ka të ngjarë të dalë nga pandemia COVID-19 në çdo kohë së shpejti, vaksinat u kanë dhënë shpresë dhe liri miliona njerëzve në ...

MASHTI do t’i mbështesë me nga 1,000 euro vajzat që studiojnë shkencë, teknologji e inxhinieri

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) ka shpallur thirrje publike për mbështetje financiare prej 1,000  euro studentet vajza/gra në fushat e shkencës, teknologjisë, inxhinierisë ...

Akademitë shqiptare, thirrje për mbrojtje të vlerave shkencore e kulturore 

Akademia e Shkencave e Shqipërisë (ASHA), Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës (ASHAK) dhe Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit në Shqipëri (QKLL) përmes ...