Postet nga: zgjidhjeparazgjedhjeve

Sonte: Debati për ekonominë dhe financat e Kosovës

Ish- ministrat që kanë udhëhequr ministritë e Ekonomisë dhe Financave do të përballen në debat për të dhënë përgjigje për shumë tema të ndryshme ...

Ecja e Kosovës përpara përmes pesë prioriteteve ekonomike

Shumë barriera e pengojnë zhvillimin ekonomik të Kosovës, por janë veçuar pesë kryesore për të cilat duhet intervenime të menjëhershme.

Ide se si të ndreqet Shëndetësia në Kosovë

Sistemi shëndetësor duhet të disajnohet në atë mënyrë, që të kënaq pacientët me shërbime shëndetësore cilësore.

Prioritetet mbi sigurinë për një qeveri të ardhshme

Kur ishte hera e fundit që mund ta furnizonit vetën tuaj me gjëra ushqimore për një muaj, me vlerën e një page tuaj? Kur ka qenë ...

Pse politika e kontrollon gjyqësorin duke përdorur policinë e buxhetin

Rritja e pagave për prokurorë e gjykatës nuk do të sjellë rezultate më të mira në drejtësi, por dyfishimi i këtij stafi dhe angazhimi i ekspertë...

Divorci i Qeverisë nga asfalti

Kosova këto 10 vjet kishte rritje ekonomike vjetore mesatarisht rreth 4%. Kjo rritje e gjeneruar nga konsumi (i përkrahur nga remitencat) dhe investimet publike (kryesisht në asfalt) nuk është pë...

Pse barka ku hipi Hashim Thaçi u fik mbi liqenin e Ujmanit

Një qeveri e re ka një listë të gjatë të çështjeve të cilat duhet t’i adresojë për ta bërë Kosovën vend më të sigurt për ...