Postet nga: Siria

Kroacia Përfiton nga Lufta e Tmerrshme e Sirisë

Kroacia gjatë vitit 2016 në mënyrë drastike ka rritur qarkullimin e municioneve të kohës jugosllave dhe të luftës në Arabinë Saudite, pavarësisht paralajmërimeve të grupeve të ...

Aeroplani Rus Rrëzohet në Detin e Zi

Me aeroplanin ushtarak rus të rrëzuar në detin e Zi po udhëtonin 92 persona, tha Ministria e Mbrojtjes së Rusisë, ndërsa transmeton BBC.

Bullgaria Nuk Pranon Fajin për Armët e saj në Siri

“As ministria e ekonomisë [që rregullon tregtinë e armëve] dhe as shteti nuk kanë faj për armët bullgare që përfundojnë në duart e dashakeqëve në ...

Kanali i Vrasjeve: ‘Gypi’ 1.2 Miliard Euro i Armëve Drejt Lindjes së Mesme

Ndërkohë që Beogradi ishte në gjumë në natën e 28 nëntorit 2015, aeroplani bjellorusi mallrave Ilyushin II-76 i mbushur me armë të destinara për konflikte të largëta ...

Shqipëria Përballet me Rrezikun e “Xhihadistëve në Hije”

“Ajo xhami është kaq pranë Tiranës, por ne shkuam atje vetëm 11 vjet pas ndërtimit të saj. Kjo tregon se një pjesë e përgjegjësisë (për ...

Jeta e Shijshme e Sirianit Shishman në Prizren

Bekri Shishman mirëpret klientët e tij me një shqipe të rrjedhshme në dyqanin e tij të parfumeve në qendër të Prizrenit. Ai ka filluar këtë biznes ...

Paratë e Luftës: Armët Bullgare Ndezin Lindjen e Mesme

Në tetor të vitit të kaluar, vëzhguesit e avionëve dalluan me interes se një avion i madh Boeing 747 Jumbo, i markuar si avion mallrash nga Arabia Saudite, filloi ...

Turqia Ndjehet e Provokuar nga Ushtaraku Rus

Turqia  akuzoi Rusinë për një "provokim" pasi që të dielën një ushtarak në kuvertën  e një anije të marinës ruse thuhet se mbante  një raketahedhës ...