Postet nga: Bosnja

Ndikimi i kufizuar i Erdoganit në Ballkanin Perëndimor

Pavarësisht politikës së saj të jashtme dukshëm “neo-otomane”, Turqia e ka neglizhuar kryesisht periferinë e saj ballkanike.

Ministri i Brendshëm i Bosnjës: Pretendimet për blerjen e armëve nga Radoiçiq do të hetohen

Ministri i Punëve të Brendshme të Federatës së Bosnjë-Hercegovinës, Ramo Isak, ka thënë se do t'i hetojnë pretendimet e Prokurorisë së Lartë Publike në Beograd ...

Putin e lavdëron liderin separatist serb të Bosnjës gjatë vizitës së tij në Kremlin

Udhëheqësi serb i Bosnjës Milorad Dodik u takua me presidentin rus Vladimir Putin në Kremlin të martën, në një vizitë të rrallë nga një personalitet evropian ...

Erdogan: Nga Bosnja në Turqi, vetëm me letërnjoftime

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, njoftoi për një marrëveshje me Bosnjë e Hercegovinën, që do t’i lejojë qytetarët e këtij shteti të udhë...

Kurti: Nuk e kemi vetëm një Kaliningrad, i dyti është Republika Srpska

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në një bisedë për Këshillin Atlantik ka thënë se nuk është vetëm një Kaliningrad (enklava ruse) mes Polonisë e vendeve ...

Britania sanksionon dy politikanë serbë të Bosnjës

Britania e Madhe ka sanksionuar politikanët serbë të Bosnjës, Millorad Dodik dhe Zhelka Cvijanoviq, për shkak të përpjekjeve të tyre për të minuar legjitimitetin e ...

Ministrat e BE-së pritet të diskutojnë për Ukrainën dhe Bosnjën

Ministrat e Jashtëm të Bashkimit Evropian takohen të hënën në Bruksel për të diskutuar për krizën në Ukrainë dhe situatën e sigurisë në ...

A do të jetë viti 2022 kur do të shpërbëhet Bosnja?

Mirko Zeçeviq Tadiq ishte pjesëtar i Këshillit për Mbrojtje kroate gjatë luftës së Bosnjës. Ai kishte arritur moshën madhore në kohën kur ...