Postet nga: Bota

Nëse Shtetet e Bashkuara të Amerikës tërhiqen, bota do të bëhet më e rrezikshme

Tetëdhjetë vjet më parë Japonia e bombardoi Pearl Harbourin. Ishte një gabim i rëndë, duke e futur vendin më të fuqishëm në botë në luftë dhe duke ...

Mbi 220 milionë të shëruar nga COVID-19 në mbarë botën

Numri i personave që janë shëruar pas infektimit me koronavirus në mbarë botën ka tejkaluar shifrën 220 milionë. Sipas faqes së internetit “Worldometers”, 220.118.718 persona në botë janë shë...

Me çfarë mungesash po përballet bota?

Në gjithë botën, njerëzit dhe bizneset janë duke u përballur me mungesa të shumë produkteve, duke nisur nga kafeja e deri te thëngjilli.

Miliona jetë varen nga mënyra se si do të përfundojë pandemia

Bota mund ta shohë fundin e Covid-19, megjithatë disa detyra të rënda mbeten ende para nesh. Të gjitha pandemitë përfundojnë eventualisht. Covid-19 është drejt asaj rruge, por nuk ...

Vaksina Pfizer/BioNTech kundër Covid-19 është e sigurt

Studimi më i madh i bërë ndonjëherë mbi vaksinën Pfizer/BioNTech deri më tani tregon se kjo vaksinë është i sigurt dhe, dukshëm, është e ndë...

Të paktën 22 të vrarë nga sulmet me bomba në Afganistan

Zyrtarët në Afganistan më 24 prill raportuan për një valë të sulmeve, ku u vranë të paktën 22 persona. Sulmet ndodhën në pesë provinca të këtij vendi, ...

Gates parashikon që bota do t'i kthehet normalitetit deri në fund të 2022-ës

Bashkëthemeluesi i kompanisë Microsoft, Bill Gates, ka vlerësuar se bota do të jetë në gjendje të kthehet në normalitet, deri në fund të vitit 2022.

Grupi i Katërshes, mekanizëm për financimin e një miliard vaksinave për Azinë Juglindore

Presidenti Joe Biden dhe kryeministrat e Japonisë, Indisë dhe Australisë do të takohen sot virtualisht në kuadër të atij që njihet si “Dialogu Katërsh mbi Sigurisë”, ku do ...