Postet nga: rumania

Disa anëtarë të Grupit për Rumaninë distancohen nga thirrja për ndihmë drejtuar Rusisë dhe Kinës

Bashkëthemeluesit e një organizate që promovon ide konspirative që quhet Grupi për Rumaninë (GPR) po e distancojnë veten nga grupi dhe mesazhi i tij antiperëndimor, pasi ky ...

Bullgaria dhe Rumania i bashkohen pjesërisht Schengenit

Bullgaria dhe Rumania u anëtarësuan zyrtarisht në zonën e lëvizjes së lirë Shengen, duke iu bashkuar pjesës tjetër të Evropës duke udhëtuar ...

Presidenti i Rumanisë i hyn garës për pozitën e shefit të NATO-s

Presidenti i Rumanisë, Klaus Iohannis, ka thënë të martën se do të kandidojë për pozitën e shefit të NATO-s, duke u zotuar për “rinovim të ...

Europa po përballet me ringjalljen e fruthit për shkak të shkallës së ulët të vaksinimit  

Mbretëria e Bashkuar ka vendosur kufizime për fëmijët e paimunizuar në Birmingham, ndërkohë që Rumania ka shpallur një epidemi kombëtare pasi u raportuan tri ...

Austria u bën ofertë të kushtëzuar Bullgarisë dhe Rumanisë për Schengen

Austria - e cila ka qenë në krye të kundërshtimeve brenda Bashkimit Evropian, që Rumania dhe Bullgaria të pranohen në zonën për lëvizje të lirë, Schengen ...

Rumania shpall epidemi të fruthit

Ministria e Shëndetësisë e Rumanisë ka shpallur epidemi të fruthit në nivel kombëtar pas rritjes alarmante të rasteve në të gjithë vendin.

Arrijnë në Kosovë mbi 330 trupa të KFOR-it nga Britania e Madhe dhe Rumania

Pas sulmit terrorist që u krye ndaj Policisë së Kosovës më 24 shtator dhe rritjes së tensioneve në rajon, misioni  i NATO-s në Kosovë, KFOR, ka thënë se ka ...

Rumania dërgon trupa shtesë në Kosovë

Ambasadori rumun në NATO, Dan Neculaescu, ka njoftuar se Rumania do të dërgojë trupa shtesë në Kosovë.