Postet nga: Rom

Partitë e komuniteteve boshnjak e rom pritet të ankohen në PZAP

Partitë e komuniteteve boshnjak e rom, pritet të ankohen në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa dhe në institucione tjera, për siç thonë manipulim votash nga Lista Serbe, ...

Boshnjakët kosovarë dhe partitë rome planifikojnë të kundërgodasin lidhur me “mashtrimin elektoral” 

Përfaqësuesit tradicionalë të Boshnjakëve dhe Romëve në Kosovë këmbëngulin se partia kryesore serbe e Kosovës, manipuloi me votën e komuniteteve të tyre ...

Parregullsitë zgjedhore nuk janë arsyetim për qasje anti-rome

Një vështrim nga afër i zgjedhjes së deputetëve që përfaqësojnë komunitetet etnike jo-shumicë të Kosovës është i nevojshëm të bëhet  pas rezultateve ...

Komunitetet Rom, Ashkali dhe Egjiptas në Kosovë, të pambrojtura përballë COVID-19

 

Policia flet për dëmtimin e varrezave në Rahovec

Sot janë dëmtuar varrezat e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptas në Rahovec.

Dëmtohen varrezat e komunitetit Rom, Ashkali dhe Egjiptas në Rahovec

Shefi i Zyrës Komunale për Komunitete dhe Kthim në Rahovec, Lendrit Qeli, ka njoftuar se sot janë dëmtuar varrezat e komunitetit Rom, Ashkali dhe Egjiptas në Rahovec.

Protestë kundër martesave të hershme te komunitetet pakicë në Kosovë

Pjesëtarët të komunitetit Romë, Ashkali dhe Egjiptian sot kanë protestuar kundër martesave të hershme para stacionit të Policisë në Graçanicë. Kjo protestë është organizuara nga OJQ “...

Mbijetesa e varur nga asistenca sociale

Arton Hajrizi 26 vjeç nga komuniteti rom është i papunë. Ai jeton në një lagje të banuar kryesisht me komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian në qytetin e Fushë Kosovës.