Postet nga: ashkali

Rritet numri i raportimit të diskriminimit ndaj komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian

Për 17 muaj deri më 1 dhjetor të këtij viti janë raportuar 41 raste të diskriminimit të pjesëtarëve të komuniteteve, Rom, Ashkali dhe Egjiptian në Kosovë në Platformën ...

Historia e Ergjanit

Ergjan Mehmeti nga komuna e Shtimes është aktori i parë i komunitetit ashkali që ka përfunduar studimet për aktrim në Universitetin e Prishtinës.

Komuna Mitrovicë e Jugut hap tender për drejtësinë sociale për komunitetet: rom, ashkali dhe egjiptian

Me qëllim të drejtësisë sociale për komunitetin rom, ashkali dhe egjiptian, Komuna Mitrovicë e Jugut inicioi tender publik nga organizimi i punëtorisë me drekë tradicionale e ...

'Shpresa', shpresë për parandalimin e martesave të hershme

Përmes protagonistes së quajtur Shpresë, filmi ‘Romni’ vë në pah shpresën për parandalimin e martesave të hershme tek vajzat e komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian.

500 nxënës të komuniteteve përfitojnë bursa nga 300 euro

500 nxënës të komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian kanë përfituar bursë nga Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI) në vlerë prej 300 euro për vit ...

Rrahmani: Kemi votë për presidenten

“Votën për presidentin do ta japim patjetër’, ka thënë Qazim Rrahmani kryetar në detyrë i Partisë së Ashkalive për Integrim, pas takimit me liderin e ...

Partitë e komuniteteve boshnjak e rom pritet të ankohen në PZAP

Partitë e komuniteteve boshnjak e rom, pritet të ankohen në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa dhe në institucione tjera, për siç thonë manipulim votash nga Lista Serbe, ...

Boshnjakët kosovarë dhe partitë rome planifikojnë të kundërgodasin lidhur me “mashtrimin elektoral” 

Përfaqësuesit tradicionalë të Boshnjakëve dhe Romëve në Kosovë këmbëngulin se partia kryesore serbe e Kosovës, manipuloi me votën e komuniteteve të tyre ...