Postet nga: Arsim

Ndërprerja e pagave të mësimdhënësve, Inspektorati i Punës gjobit Komunën e Mitrovicës së Veriut

Inspektorati i Punës ka shqiptuar gjobë prej 300 eurosh për Drejtorinë e Arsimit në Komunën e Mitrovicës së Veriut. Kjo për shkak se Komuna e Mitrovicë...

Më shumë vajza studente, por më shumë burra profesorë

Diploma e fakultetit është ajo që kërkohet në shumë konkurse në punë, jo vetëm në Kosovë por edhe në vende tjera.

Rritet numri i raportimit të diskriminimit ndaj komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian

Për 17 muaj deri më 1 dhjetor të këtij viti janë raportuar 41 raste të diskriminimit të pjesëtarëve të komuniteteve, Rom, Ashkali dhe Egjiptian në Kosovë në Platformën ...

‘Patatja e nxehtë’ – Kontrata kolektive ua merr komunave mbi 26 milionë euro në 2024

Kontrata kolektive e lidhur mes Ministrisë së Arsimit dhe Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës po u shkakton probleme financiare komunave të Kosovës.

Komunën e Ferizajt e ‘mbulojnë’ përmbarimet, Thesari ia ndalon qasjen në pagesa

Nga data 6 nëntor 2023, Thesari i Shtetit i ka ndërprerë qasjen aktive zyrtarëve financiarë të Komunës së Ferizajt.

Komuna e Mitrovicës Veriore i ndërpret 48 kontrata punëtorëve, dyshohen se për gjashtë vite u pagan pa shkuar në punë

Nga viti 2013 deri në vitin 2019, 48 persona dyshohet se kanë marrë paga për gjashtë vite në shkollat e Mitrovicës së Veriut pa shkuar fare në vendet e punës ...

Të braktisura e të dëmtuara - pamjet e shkollave të mbyllura nëpër Kosovë

Dhjetëra shkolla në Kosovë, kryesisht në zona rurale, janë mbyllur viteve të fundit, për shkak të numrit të vogël të nxënësve. Objektet dikur të mbushura ...

Nagavci: Nxënësit do të kenë edhe pushim vjeshtor

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI), Arbërie Nagavci ka mbajtur konferencë për media për të prezantuar disa nga punët e përfunduara që ...