Postet nga: pushimi i lehonisë

ZKA: MPDJ ia kompensoi dy punëtoreve pushimin e lehonisë edhe për një muaj shtesë

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës (MPJD) kishte kompensuar edhe për një muaj shtesë dy punëtore që kishin qenë në pushim të lehonisë.

Ministria e Shëndetësisë pagoi një specializante 1 mijë e 831 euro më shumë se sa ishte e obliguar

Ministria e Shëndetësisë ka paguar një specializante 1 mijë e 831 euro më shumë se sa ka qenë e obliguar. Punonjësja nga Ministria e Shëndetësisë është paguar 3 ...

Ndërprerja e marrëdhënies së punës për gratë shtatzëna dhe lehona është e ndaluar me ligj

Pushimi i lehonisë dhe pushimi prindëror janë njëri ndër aspektet më të rëndësishme të të drejtave të punëtorëve, të cilat mbrohen me ligj.

Kosova s'do të ketë fëmijë të uritur, premton Kurti

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, ka premtuar se me ardhjen e tij në pushtet asnjë fëmijë nuk do të mbetet i uritur dhe nuk do të ...

Kandidatja e Vetëvendosjes mendon për Nënat kërkon paga të vogla për deputetët

Kandidatja e Lëvizjes Vetëvendosje, Arijeta Rexhepi ka deklaruar se ndër 3 amendamentet e para që ajo do t’i propozoj nëse bëhet deputete është ajo pë...

Nëna e dy fëmijëve u kërkon grave deputete të mos i votojnë ndryshimet për ligjin e lehonisë

Projektligji i ri që synon të rregullojë specifikisht çështjen e pushimit të lehonisë dhe atë prindëror pritet ta përgjysmojë numrin e muajve që një punëdhënës ...

Shoqëria civile kërkon që pushimin e lehonisë prej 6 muajve ta paguajë qeveria

 

Ja sa para pritet të marrin nënat e papuna që lindin

Një projektligj i ri që trajton pushimin e lehonisë dhe prindëror ka paraparë të trajtojë edhe nënat që nuk punojnë.