Postet nga: Bosnje dhe Hercegovinë

Rasti i parë në Bosnjë: Të dënuarit për përdhunim gjatë luftës e kompensojnë viktimën

Një avokate që përfaqëson një viktimë boshnjake përdhunimi tha për BIRN se të pandehurit e dënuar kanë paguar vullnetarisht 30,000 marka boshnjake (rreth 15.400 euro) në kompensim – ...

OSBE: Prokurorët në Bosnje e Hercegovinë po punojnë dobët

Prokurorët në Bosnje e Hercegovinë kanë bërë një punë të dobët në zgjidhjen e rasteve serioze të korrupsionit që përfshijnë politikanët, thuhet në një raport ...

Vriten dy policë në Sarajevë që po përballeshin me hajnat e veturës

Dy policë janë vrarë nga të shtënat në një incident në Sarajevë pasi u përballën me një grup njerëzish që po tentonin të vidhnin një makinë.

Lideri fashist kroat në etiketë të verës

Një prodhues vere në Siroki Brijeg, një qytet me shumicë popullsie kroate në Bosnje dhe Hercegovinë, po shet shishe vere me emrin Poglavnik, titulli i përdorur nga lideri kroat ...

Radovan Karaxhiq kërkon shkarkimin e gjyqtarit për 'njëanshmëri'

Ish-lideri i serbëve të Bosnjës, Radovan Karaxhiq i kërkoi gjykatës së Kombeve të Bashkuara në Hagë të përjashtojë gjyqtarin Theodor Meron nga procedura e apelit ...

Dodik: Bota 'Mbron Shqiptarët dhe Degradon Serbët'

Presidenti Republikës Serbe të Bosnjës, Milorad Dodik, ka akuzuar botën e jashtme, dhe ShBA-të, për mbrojtjen e shqiptarëve të Kosovës dhe degradimin e serbë...