Postet nga: obeziteti

Problemi me obezitetin në Evropë - Britania e Madhe dhe Greqia renditen më së keqi

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) i ka kërkuar Evropës ta ndryshojë "epideminë" e saj të obezitetit, e cila, sipas vlerësimeve të bëra, se ...

Katër gjërat që ju pengojnë të humbni peshë

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, obeziteti në botë është gati trefishuar gjatë 40 viteve të fundit.

Obeziteti shkaktar i disa llojeve të kancerit

Obeziteti shkakton në shumë raste katër lloje të kacereve më të zakonshme në Britani të Madhe sesa pirja e duhanit, raporton BBC.

Mbretëria e Bashkuar tenton të ulë shkallën e obezitetit te fëmijët

Në gjithë Mbretërinë e Bashkuar ka një numër rekord të fëmijëve që janë obezë por si duket një prej qyteteve të saj ka vendosur për ...

Kilet e mbledhura në bark, kanë ndikim të papritur në tru

Kilogramët e tepërt të akumuluar veçanërisht në bark, janë të lidhur ngushtësisht me një ulje të volumit të trurit.

Rritja e jetëgjatësisë në Evropë rrezikohet nga mbipesha

Jetëgjatësia në Evropë vazhdon të rritet, mirëpo obeziteti dhe rritja e numrit të personave që vuajnë nga mbipesha rrezikon përmbysjen e këtij trendi, ka paralajmë...

Obeziteti te Fëmijët dhe Adoleshentët po Përhapet Nëpër Glob

Nivelet e obezitetit të fëmijëve dhe të adoleshencës janë rritur dhjetë fish në katër dekadat e fundit, që do të thotë 124 milion djem dhe vajza në ...