Postet nga: Kolesteroli

Studimi: Të rriturit me mbipeshë dhe me presion të lartë të gjakut, me shumë gjasa për vdekje të hershme 

Miliona individë të rritur të moshës së mesme, të cilët janë me mbipeshë me presion të lartë të gjakut, kolesterol ose nivele të glukozës, kanë rreth një ...

Si mund të ndikojë kolesteroli i lartë në këmbë dhe shputa

Kolesteroli i lartë mund ta rrisë rrezikun e sëmundjes së arterieve periferike, duke shkaktuar simptoma në këmbë dhe shputa.

Dhimbjet në këto pjesë të trupit mund të paralajmërojnë nivele të larta kolesteroli 

Kolesteroli shpesh lidhet me sëmundjet kardiovaskulare, andaj duhet të shikoni nivelet e tij në gjak. 

Tërshëra thuhet se zvogëlon rrezikun e kancerit dhe vdekjen nga sëmundjet e zemrës 

Disa nga rreziqet më të mëdha shëndetësore janë të lidhura drejtpërdrejt me faktorë duke përfshirë nivelet e pakontrolluara të sheqerit në gjak dhe kolesterolit, të ...

Ndjenja në krahët tuaj që mund të sinjalizojë bllokimin e arterieve nga kolesteroli i lartë

Kolesteroli i lartë është një molekulë yndyrore që lidhet gjerësisht me yndyrat e ngopura në dietë. Shpesh është i pranishëm në pllakë, e cila ndërtohet në muret ...

Zbulohet vaksina që ul kolesterolin e keq

Një injeksion dy herë në vit që zvogëlon kolesterolin e keq për të mbrojtur zemrën është zgjidhja e kompanisë NHS me qendër në Britaninë e Madhe, ...