Postet nga: Krimet e Luftës

Të dënuarit për krime lufte, Nenad Arsiq, i refuzohet kërkesa për mbrojtje të ligjshmërisë

Gjykata më e lartë e Kosovës e ka refuzuar kërkesën e Nenad Arsiqit për mborjtje të ligjshmëirsë ndaj dënimit për krime lufte.

Momenti kur Goran Stanishiq dënohet me 20 vjet burgim për krime lufte - VIDEO

Gjykata e Prishtinës i ka shqiptuar dënim me burgim prej 20 vjetëve, Goran Stanishiq të akuzuarit për pjesëmarrje në vrasjen e pesë familjarëve nga Fshati ...

Gjykimi i Goran Stanishiqit për krime të luftës në Sllovi të Lipjanit, jepet fjala përfundimtare

Në gjykimin e Goran Stanishiqit, i akuzuar për krime lufte ndaj civilëve shqiptarë në Sllovi të Lipjanit, është dhënë fjala përfundimtare.

Mbrojtja e viktimave në gjykimin kundër Salih Mustafës kërkon nga gjykata të shkojë në Zllash

Ndaj ish eprorit të UÇK-së Salih Mustafa, që vepronte në zonën e Llapit  një vit pas arrestimit të tij sot filloi shqyrtimi gjyqësor në Gjykatën Speciale ...

Dosja e Thaçit, Veselit, Selimit dhe Krasniqit përmban 11 mijë dokumente

Ndaj ish krerëve të UÇK-së, Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit të akuzuar për krime luftë, sot po mbahet seancë përgatitore në ...

Sqarimi i zv/kryeministrit Bislimi për çështjen e arkivave të UÇK-së: Kërkoj ndjesë për shqetësimin e krijuar

Zëvendëskryeministri Besnik Bislimi ka kërkuar ndjesë familjarëve të të zhdukurve për siç ka thënë ai për keqinterpretimet e dëmshme, qëllimkeqe dhe ...

Trendafilova prezanton punën e Dhomave të Specializuara edhe në Mitrovicën Veriore

Kryetarja e Dhomave te Specializuara Ekaterina Trendafilova, është paraqitur sot në Mitrovicën Veriore në konferencë për media lidhur me punën, mandatin dhe zhvillimin e punës së ...

Vendosja e drejtësisë nuk do të sjellë pajtim në Kosovë

Ndjekja e drejtësisë për krimet e kryera gjatë luftës së viteve 1998-1999 kërkon pëlqimin dhe përfshirjen e njerëzve të Kosovës për ...