Postet nga: Krimet e Luftës

Policia e Kosovës me data bazë të të dhënave për përpunimin e rasteve të krimeve të luftës

Një data bazë e të dhënave me dosjet e 400 rasteve të paraqitura në EULEX, do të mund të përdoret nga Policia e Kosovës me qëllim të ...

Esat Shala ruan mbi 2 mijë video-incizime të krimeve të luftës në Kosovë (VIDEO)

Që nga viti 2005, Esat Shala nga fshati Krajkovë i Drenasit, në mënyrë vullnetare merret me mbledhjen e provave vizuale të masakrave dhe krimeve të kryera gjatë luftës në ...

Gjykata i jep të drejtë Dragica Gashiqit të qëndrojë në banesën e saj në Gjakovë

Gjykata Themelore në Gjakovë ka hedhur poshtë kërkesën për masë të përkohshme ndaj Dragica Gashiqit të bërë në padinë e Komunës së Gjakovës.

Gjykata jep detaje për dënimin e Zoran Vukotiqit me 10 vite burg

Gjykata e Prishtinës sot ka marrë vendim të dënojë me 10 vite burg Zoran Vukotiqin, i akuzuar për dhunë seksuale ndaj një qytetareje shqiptare të Vushtrrisë gjatë luftë...

Drita Hajdari flet pas dënimit të parë për dhunë seksuale gjatë luftës në Kosovë

Zoran Vukotiq është shpallur fajtor nga Gjykata e Prishtinës dhe është dënuar me 10 vite burgim për krime lufte  kundër popullatës civile të kryera gjatë luftë...

Mali i Zi, pa hetime ndaj krimeve të luftës

Drejtori i Komitetit Malazez të Avokatëve për të Drejtat e Njeriut, Velija Muriq në një intervistë dhënë Zërit të Amerikës tha se gjykatat në Malin ...

EULEX: Nuk është e vërtetë që i kemi dorëzuar dosje Serbisë

Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) i ka quajtur të pavërteta disa pretendime të fundit se ky Mision u ka dorëzuar dosje ...

Hoxhaj: Qeveria e Kosovës duhet ta padisë Serbinë për gjenocid

Ushtruesi i detyrës së kryetarit të PDK-së, Enver Hoxhaj ka thënë se Qeverisë e Kosovës duhet ta padisë Serbinë për gjenocid, gjatë luftës së fundit ...