Postet nga: bekim blakaj

Një fotografi rikthen mijëra dhimbje

Një fotografi e shfaqur në ambientet e Kuvendit të Kosovës të enjten, freskoi dhimbjen e mijëra grave shqiptare që janë dhunuar seksualisht nga forcat serbe gjatë viteve 1998-1999.

Blakaj: Shfaqja e një fotografie të tillë në publik është e papranueshme

Shfaqja e një fotografisë nga deputetja Flora Brovina po konsiderohet e papranueshme nga Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë.

Nuk pritet rezultat nga rezoluta për 'dënimin e gjenocidit serb' gjatë luftës

Komisioni Parlamentar Ad-hoc për hartimin e Projekt-Rezolutës për gjenocidin, krimet kundër njerëzimit dhe krimet e luftës në Kosovë, nuk pritet të mbërrijë ndonjë ...

Mohimi i krimeve të luftës nuk i ‘relakson’ raportet Kosovë-Serbi

Mohimi i krimeve të kryera nga forcat serbe ndaj popullatës shqiptare gjatë luftës së fundit në Kosovë nga ana e politikanëve serb, ka nxitur reagime të ashpra ...

Në prill hapet ekspozita kushtuar fëmijëve të vrarë gjatë luftës

Për të përkujtuar fëmijët e vrarë gjatë luftës së fundit në Kosovës Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë, planifikon që në ...

FDH mban ligjëratën ‘Sot 20 vite më parë: Rasti ‘Te Pishat në Skenderaj’

Njëzet vjet më parë, më 20 mars 1999, vetëm në qytetin e Skenderajt, te vendi i quajtur “Te  Pishat”, lagjen I dhe II,  u vranë apo u zhdukën 30 qytetarë ...

Kosova pa muze për të dëshmuar krimet e luftës së fundit

Dhjetëra masakra ndaj civilëve dhe krimet të tjera të rënda janë kryer gjatë luftës së Kosovës nga forcat serbe, të cilat gjatë përplasje me ...

Policia e Kosovës po mbledh informacione për krimet e luftës

Organizata joqeveritare YIHR KS ka mbajtur debatin publik "Drejtësia Tranzicionale dhe Trashëgimia e Luftës", i cili u organizua në kuadër të Javës së Drejtave të ...