Postet nga: krimet e luftës në kosovë

Arrestohet një person për krime lufte kundër popullatës civile

Është arrestuar një person i komunitetit serb me dyshimet se ka kryer krime lufte kundër popullatës civile në lagjen Emshir, Prishtinë, gjatë luftës së fundit në Kosovë.

Apeli vërteton pafajësinë e të akuzuarit për krime lufte, Milorad Zajiq

Gjykata e Apelit e ka vërtetuar vendimin e Gjykatës Themelore të Pejës me të cilin ishte liruar nga akuza Milorad Zajiq i akuzuar për krime lufte ...

Lirimi i kriminelit të luftës nga Serbia, 'akt i turpshëm'

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli ka reaguar ndaj lirimit të parakohshëm nga burgu në Serbi të të dënuarit për krime të luftës në ...

Vasfije Krasniqi sot rrëfehet para Senatit dhe Kongresit italian

Aktivistja dhe e mbijetuara e dhunës seksuale në luftën e Kosovës, Vasfije Krasniqi-Goodman, me inicimin e Ambasadores së Kosovës në Romë, Alma Lama, Krasniqi- Goodman sot ...

Vlastimir Gjorgjeviq, zyrtari serb i përfshirë në operacionin për fshehjen e krimeve të kryera në Kosovë

Ish-zyrtarit të rangut të lartë të Ministrisë së Brendshme serbe Vlastimir Gjorgjeviq mund t’i jepet lirim i parakohshëm më vonë këtë muaj nga burgu në Gjermani, ku ...

Podgoricë: Vllado Zmajeviq dënohet me 14 vjet burg për krime lufte në Zhegër të Gjilanit

Gjykata e Lartë në Podgoricë e ka dënuar Vllado Zmajeviqin me 14 vjet burg për krime lufte kundër popullatës civile në Kosovë.

Vdes dëshmitari i masakrës së Rezallës

Ka ndërruar jetë Misin Deliu nga Rrezalla, plaku që i mbijetoi masakrës së 5 prillit 1999 në këtë fshat të Drenicës.

Si u identifikuan gabimisht shumë trupa të viktimave të luftës së Kosovës

Shumë familje, të afërmit e të cilëve u vranë në luftë, ndër vite po përjetojnë tronditjen e të zbuluarit se personi që kanë varrosur ishte identifikuar ...