Postet nga: komuniteti rom

Kampanja ‘Krenar në Kosovën e lirë’ thërret romët të bëhen pjesë e regjistrimit të popullsisë

Organizata 'Roma Versitas Kosovo' dhe rrjeti i KOSINT, mbajtën konferencë lidhur me regjistrimin e popullsisë së këtij komuniteti në 15 shtete të Evropës.

Protestohet në Prishtinë për vdekjen e Stanislav Tomas në Republikën Çeke

Vdekja e Stanislav Tomas, të riut të nacionalitetit rom në Republikën Çeke, ka mbledhur sot pjesëtarë të shumtë para ambasadës së Republikës Çeke në Prishtinë, pë...

Deputet i Kuvendit të Kosovës, me vetëm 4 vjet shkollim fillor (DOKUMENT)

Deputeti i komunitetit Rom, Fadil Gashi, ka fituar mandatin e deputetit në zgjedhjet e jashtëzakonshme të Kuvendit të Kosovës 2021, ani pse ai ka deklaruar se ka të kryer ...

‘Rolling Film Festival’, vë në qendër të vëmendjes paragjykimet anti-rome në Kosovë

Së shpejti do të hapet edicioni i gjashtë i festivalit të filmit kushtuar përvojave dhe përpjekjeve të komunitetit rom në Kosovë.

Vlerat artistike të komunitetit Rom, përmes veshjes tradicionale

Qyteti i Prizrenit njihet si vend që ka më shumë pjesëtar të komunitetit rom. Njëra nga organizatat më të vjetra rome në këtë qytet është “Durmish Aslano”, ...

Presidenti feston me komunitetin rom në Prizren, dekoron deputetët e ndjerë Haxhi Merxha e Kujtim Paçaku

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka dekoruar deputetët e ndjerë të Kuvendit të Kosovës, Haxhi Merxha dhe Kujtim Paçaku.

Veseli takon përfaqësues të komunitetit rom, premton mbështetje institucionale

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, me rastin e 8 prillit – Ditës së Romëve në Kosovë, tha se komunitetet pakicë janë një ndër pasuritë kryesore që ...

Haradinaj uron komunitetin rom për festën e tyre

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, u ka uruar qytetarëve të komunitetit rom dhe përfaqësuesve të tyre në institucionet e vendit me rastin e Ditës së ...