Postet nga: Filmat

Tre filma kosovarë shfaqen në ‘CineMarket’ në Oslo të Norvegjisë

Tre  filma nga Kosova do të shfaqen në “CineMarket” gjatë këtij muaj (prill 2024) në Oslo të  Norvegjisë.

Mbi 130 aplikime për mbështetje financiare në Qendrën Kinematografike

Qendra Kinematografike e Kosovës ka publikuar listën e projekteve filmime të cilat i kanë plotësuar kriteret administrative në garën për të përfituar mbështetje ...

QKK-ja hap konkursin për mbështetje të projekteve filmike

Qendra Kinematografike e Kosovës ka hapur sot konkursin për mbështetje të projekteve filmike në 12 kategori.

Dy filma kosovarë në garën zyrtare të Festivalit të Filmit në Roterdam

Qendra Kinematografike e Kosovës ka bërë të ditur se dy filma kosovarë: “Si e verdhë e sëmurë” i regjisores Norika Sefa dhe “Krahët e punëtorë...

Çmimet e edicionit të 16-të të Festivalit ‘Hyjnesha në fron’

Edicioni i 16-të i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit "Hyjnesha në fron" ka vazhduar traditën e tij duke ofruar për publikun kosovarë filma vendorë dhe ndërkombë...

Muaji i filmit evropian, ‘Kanarinët e dinë’ dhe ‘Vera andrron detin’ shfaqen sot në Kino Armata

Filmat “Kanarinët e dinë” dhe “Vera andrron detin”, shfaqen sot në kuadër të “Muajit të Filmit Evropian” në Kino Armata në Prishtinë.

Mos hartimi i rregulloreve mban peng konkursin për mbështetjen e projekteve filmike

Qendra Kinematografike e Kosovës ende nuk e ka hapur konkursin për subvencionimin e projekteve filmike për 2023, kur kanë mbetur edhe më pak se 3 muaj deri në fund ...

'Arsyet' dhe 'pasojat' e vendimit që Kosova të mos propozojë film për ‘Oscars’ 2024

Kosova nuk do të propozojë asnjë film për edicionin e ardhshëm të çmimeve të Akademisë amerikane të Arteve dhe Shkencave të Filmit, “Oscars” 2024. Kështu ka vendosur Komiteti ...