Postet nga: Institucionet

Shaljani: Nëse ka pasur prova në rastin e parë të 11-vjeçares, përgjegjësia për mosveprim u bie institucioneve

Avokati Halit Shaljani, i cili paraprakisht kishte ushtruar detyrën si polic, lidhur me rastin për dyshim të trafikimit dhe përdhunimit të 11-vjeçares, ka thënë se ...

Neglizhenca e qeverive ngatërron hapat e kërcimtarëve profesionistë në Kosovë

Pa asnjë shtëpi të caktuar opere apo baleti për ta quajtur të tyren – dhe të lënë anash për të përfituar subvencione –  profesionistët e skenë...

Pozita e grave në Kosovë – Gratë ende jetojnë në “botën e burrave”

Pozita e grave në Kosovë ende nuk është në një nivel të kënaqshëm, ndonëse është përmirësuar vitet e fundit. Ajo çfarë ju mungon më së ...

Këshillet drejtuese - të nevojshme apo pengesë për institucionet e kulturës?

Ideja për të shuar këshillet drejtues të institucioneve të kulturës është prezantuar para disa ditëve nga ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, gjatë një interviste në ...

Dështoi me kodet buxhetore, MKRS synon rihapjen e llogarive të institucioneve kulturore në bankat komerciale

Pasi ka dështuar të sigurojë pavarësi financiare, konkretisht funksionalizimin e kodeve buxhetore, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve po synon rihapjen e xhirollogarive të institucioneve kulturore në ...

Emërohen anëtarë të rinj në këshillat drejtuese të institucioneve kulturore 

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka njoftuar se me vendim të ministrit Hajrulla Çeku janë plotësuar vendet e lira në këshillat drejtues të institucioneve kombëtare ...

Avokati i Popullit konstaton se institucionet nuk e vlerësuan si duhet rrezikun në rastin e vrasjes dhe vetëvrasjes në ‘Emshir’

Avokati i Popullit, në pajtueshmëri me mandatin e tij kushtetues dhe ligjor, ua ka përcjellë autoriteteve përgjegjëse raportin “ex officio” që ka të bëjë me ...

Ministria e Kulturës ndryshon formën e financimit të institucioneve kulturore

Me ligjin 07/L-041, për Buxhetin e Republikës së Kosovës, për 2021, institucionet kulturore dhe të trashëgimisë në vartësi të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe ...