Postet nga: Hilmi Jashari

Avokati i Popullit: Shtetasit turq u ekstraduan, nuk u dëbuan

Arrestimi dhe deportimi i gjashtë shtetasve turq para pak javësh, sipas Avokatit të Popullit është bërë duke shkelur në mënyrë flagrante Kushtetutën e Republikës së ...

Jashari: Gjashtë shtetasit turq është dashur të nxirren para gjykatës në Kosovë

Avokati i Popullit Hilmi Jashari në intervistën e tij dhënë për emisionin “Drejtësia në Kosovë”, ka deklaruar se nuk janë më rëndësi personat që ...

Shtetasit Turq Duhet të Kompensohen nga Shteti i Kosovës

Vetëm një hetim i plotë nga ana e Prokurorisë së Shtetit mund t`u japë shpresë qytetarëve të vendit se situata të tilla çfarë ishte ajo me gjashtë ...

Avokatit të Popullit nuk i është lejuar qasje në gjitha hapësirat e Aeroportit

Gjashtë shtetasit turq sipas Avokatit të Popullit janë ekstraduar me dokumente të fotokopjuara, pasi nuk i kanë patur pasaportat e tyre me vete. Madje as gjërat personale nuk janë ...

Prapaskenat e luftës speciale ndaj Gylenistëve

Në  një intervistë ekskluzive për emisionin “Drejtësia në Kosovë”, Avokati i Popullit, Hilmi Jashari, ka dhënë detaje për raportin e hetimit të hartuar nga Institcionit i ...

Avokati i Popullit Vizitoi Familjet Rome në Graçanicë

Avokati i Popullit Hilmi Jashari ka vizituar sot familjet rome në Graçanicë.

Konsiderohet Korrekt Raporti i Avokatit të Popullit për 2017-ën

Në Komisionin për Buxhet dhe Financa raporti i Avokatit të Popullit për 2017-ën u konsiderua korrekt.

Avokati i Popullit: Deportimet në Kundërshtim me Standardet Ndërkombëtare

Dyshimet e ngritura se janë shkelur standardet ndërkombëtare të lirive dhe të drejtave të njeriut, ka shtyrë Avokatin e Popullit të Kosovës që të nisë hetimet lidhur ...