Postet nga: Handikos

Sfidat e personave me Aftësi të Kufizuara në Kosovë e Shqipëri

Sigmatizimi në shoqëri, mos trajtimi adekuat në institucionet shëndetësore shtetërore dhe mungesa e hapësirave për të gjetur një vend pune, janë vetëm disa ...

Mohimi i të drejtave

15 vjet pas pavarësisë, Kosova nuk ka arritur që të siguroj të drejta të barabarta për të gjithë qytetarët e saj. Derisa kritikohet qasja e shtetit ndaj grupeve ...

Renovohet objekti i “HANDIKOS”-it në Kaçanik, projekt i financuar nga Komuna dhe organizata “LDS Charities”

Komuna e Kaçanikut ka njoftuar se anëtarët e organizatës “Handikos” në Kaçanik nga sot do të kenë objektin me kushte moderne dhe me hapësira ...

Sfidat me të cilat ballafaqohen Organizatat që ofrojnë mbrojtje dhe kujdes për fëmijët

Vetëm në periudhën janar - korrik 2023, 1,242 gra në Kosovë ishin viktima të dhunës me bazë gjinore, kurse përgjatë gjithë vitit 2022, 2,289 sosh, ka bërë të ditur ...

Departamenti i Shtetit: Qeveria nuk zbatoi si duhet ligjin, personat me aftësi të kufizuar u përballën me diskriminim

Pabarazia në arsim, punësim e shërbime të tjera institucionale, janë disa nga problemet me të cilat përballen personat me aftësi të kufizuar në Kosovë.

Përfaqësuesit e HANDIKOS-it shprehin kritikat dhe nevojat para drejtorëve në komunën e Prishtinës

Në shënim të Ditës Ndërkombëtare të Përdoruesve të Karrocës, përfaqësues të Handikos-it janë takuar sot me drejtorë të Komunës së Prishtinë...

Konjufca takon drejtuesit e shoqatës HANDIKOS

Njëjtë si kreu i ekzekutivit, edhe kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca i ulur vet në karrocë të personave me aftësi të kufizuar, në shënim ...

Kurti takon përfaqësuesit e HANDIKOS-it

I ulur edhe vet në karrocë të personave me aftësi të kufizuara, në shënim të Ditës Ndërkombëtare të Përdoruesve të Karrocës, kryeministri i ...