Postet nga: Handikos

Ahmeti sqaron vonesën e pagesave për individë e biznese nga pakoja e komunës

Komuna e Prishtinës ka sqaruar sot vonesën e pagesave prej 50 eurove për qytetarët e kryqytetit të prekur nga COVID-19 si dhe ndihmat bujqësore e grantet ...

HANDIKOS shpërndan 73 tabletë për fëmijët me aftësi të kufizuara në gjithë Kosovën

HANDIKOS ka njoftuar se gjatë ditës së sotme ka përfunduar shpërndarjen e 73 pajisjeve teknologjike, tabletë për fëmijët me aftësi të kufizuara në 15 komuna ...

HANDIKOS: Nga 55 mijë nxënës në 144 shkolla të Kosovës, 2% e tyre me aftësi të kufizuara

HANDIKOS me mbështetje të Zyrës së UNICEF-it në Kosovë sot ka lansuar raportin hulumtues “Qasja e shkollave të nivelit fillor dhe të mesëm të ulët pë...

609 shkolla në Kosovë me qasje për fëmijët me nevoja të veçanta

Në ditën Botërore të Personave me Aftësi të Kufizuar, HANDIKOS ka publikuar raportin e qasjes në shkollat Fillore dhe të Mesme të Ulëta për fë...

Kuvendi sot me seancë të veçantë

 

Shoqatat e personave me nevoja të veçanta ankohen për mospërfillje gjatë pandemisë

Përfaqësuesit e organizatave të personave me nevoja të  veçanta “Handikos” dhe  të Shoqatës së të Verbërve, gjatë një takimi me kryetaren e Kuvendit, Vjosa Osmani ...

HANDIKOS shpërndau 290 pako ushqimore për familjet e personave me aftësi të kufizuara

Handikos ka njoftuar se ka filluar gjatë ditës së sotme shpërndarjen e 290 pakove ushqimore për familjet në nevojë të personave me aftësi të kufizuara.

Kosova përmbush vetëm rreth 30% të ligjeve në fuqi për personat me nevoja të veçanta

Vetëm 30 për qind të ligjeve në fuqi Kosova i ka përmbushur nga standardet e kërkuara ndërkombëtare për personat me nevoja të veçanta.