Postet nga: Handikos

Katër muaj kohë për komunën që t’i ndajë 1 mijë euro 'HandiKOS'-it në Gjilan

Një mijë eurot që pritej se do të ndaheshin në gusht ose shtator të 2022-ës për organizatën joqeveritare “HandiKOS” në Gjilan nuk janë alokuar ende, e të ...

“Bashkë, kundër padrejtësive!”, fillon java e të drejtave të njeriut

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR KS) ka organizuar një konferencë në fillim të  javës së të drejtave të njeriut me temë...

26 persona me aftësi të kufizuara janë punësuar nga projekti i Zyrës së BE-së në Kosovë

“Në jetën time e kam pasur ëndërr që t’u tregoj të tjerëve se mund të punoj”.

Mitrovicë, publikohet raporti për sfidat e grave dhe vajzave me aftësi të kufizuara gjatë COVID-19

Qendra për persona me aftësi të kufizuara "Handikos" në Mitrovicë ka publikuar sot raportin "Sfidat e grave dhe vajzave me aftësi të kufizuara përgjatë COVID-19 në ...

Në ditën e tyre, fëmijët me nevoja të veçanta kërkojnë respektimin e të drejtës për qasje

Më 20 nëntor, në Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Fëmijëve, është kërkuar respektimi i akteve ligjore që mundësojnë qasjen infrastrukturore për ...

‘Pa asistent unë jam jashtë shkollës’, kampanja që tregon sfidat e fëmijëve me nevoja të veçanta në ndjekje të mësimit

 

Uzurpimi i parkingjeve sfidë për personat me nevoja të veçanta

 

HANDIKOS kërkon sqarim nga Komuna e Prishtinës për përjashtim nga mbështetja e shërbimeve sociale

HANDIKOS ka kërkuar publikisht një sqarim nga Komuna e Prishtinës në lidhje me përjashtimin nga mbështetja e shërbimeve sociale për personat me aftësi ...