Postet nga: e drejta e gruas në pronë

Paligjshmëria dhe tradita u mohojnë të drejtën e pronës grave dhe vajzave në Shqipëri

Zbatimi i dobët i ligjit për regjistrimin e pasurive të paluajtshme dhe tradita patriarkale që favorizon djemtë në trashëgiminë e pronave familjare ka krijuar një hendek të ...

Iberdemaj: Krerët e sistemit të drejtësisë nuk kanë prona të përbashkëta me gratë e tyre

Në emisionin “Drejtësia në Kosovë” u transmetuan hulumtimet e BIRN-it për regjistrimin e pronave të përbashkëta në,  emër të dy bashkëshortëve, hulumtim i ...

Kodi që do t’u japë mundësi çifteve që para martesës të vendosin si do të qeverisin me pasuritë e tyre

Bashkëshortët martesorë gjatë jetës së tyre të përbashkët mund të kenë pasuri të veçantë (individuale), të fituar para lidhjes së martesës, dhe pasurinë ...

Paraburgim të dyshuarit për kanosje të një gruaje për shkak të pronës

Gjykata Themelore në Prishtinë i ka caktuar masën e paraburgimit prej një muaji të pandehurit i cili sipas Prokurorisë pretendohet se për shkak të disa mos marrëveshjeve ...

Greva shtyn gjykimin për pronë mes vëllait e motrës

Në Gjykatën Themelore të Mitrovicës ishte parapare që të mbahet gjykimi lidhur me kontestin ndërmjet motrës dhe vëllait.

Fuqizimi i gruas për të kërkuar trashëgimi

Në kuadër të projektit “Fuqizimi i grave për të kërkuar të drejtat e tyre në trashëgimi”, Zyra e BIRN në Kosovë organizoi tryezën ku u ...

Kryetari i Apelit: Kontestet e pasurisë janë më të vështirat për t`u zgjidhur

Kryetari i Gjykatës së Apelit, Hasan Shala u fokusua në ligjin për familjen dhe kontestet e pasurisë, të cilat sipas tij janë më të vështirat.

Idrizi: Ligji ia njeh të drejtën në pronë të gjitha grave pa dallim

Nehat Idrizi, kryesues i Këshillit Gjyqësor të Kosovës, ka thënë se numri i padive të grave që kërkojnë të drejtat e tyre pronësore është ...