Postet nga: Drama

Përplasjet për autorësinë e dramës ‘Erveheja’

Arben Qirezi, djali i dramaturgut Ahmet Qirezi, i cili shkroi dramën “Erveheja” në viti 1966, ka drejtuar akuza ndaj Antigona Qenës dhe Mehmet Krajës, për tendencë tjetë...

Përzgjidhen tekstet për lexim artistik në Teatrin Kombëtare në Tiranë

Teatri Kombëtar në Tiranë ka përzgjedhur tekstet dramatike të cilat do të lexohen në kuadër edicionit të IV-të të “Netët e leximit të dramës shqipe”.

‘Talia e Flakës’ mbyllet sot me shfaqjen 'Të vdekurit mbajnë zi për atdheun'

Me shfaqjen e dramës “Të vdekurit mbajnë zi për atdheun” mbyllet sot në Gjilan Festivali Mbarëkombëtar i Dramës Origjinale, “Talia e Flakës”.

Komedia 'Kosovo for dummies' nesër hap Festivalin e Dramës Origjinale Shqipe

Festivali i Dramës Origjinale Shqipe do të hapet nesër me shfaqjen e komedisë “Kosovo for dummies” në Teatrin e Qytetit në Gjilan.

Promovohet antologjia e dramës bashkëkohore të Kosovës

Qendra Multimedia ka promovuar sot në Teatrin Kombëtar librin “Antologji e dramës bashkëkohore të Kosovës”, në dy vëllime.

Drama 'Kreolët e Ballkanit' shfaqet nesër premierë në Teatrin Kombëtar

Shfaqja “Kreolët e Ballkanit”, me tekst dhe regji të Enver Petrovcit, jepet nesër premierë në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Qendra Multimedia boton antologjinë e dramës së sotme në Kosovë

Qendra Multimedia në Prishtinë ka botuar librin “Antologji e dramës bashkëkohore në Kosovë”, në dy vëllime.

Albana Muja: Drama, më e dalluara nga të gjitha gjinitë letrare

Dramaturgia Albana Muja është fituese e njërit prej tri çmimeve të konkursit të Dramës Origjinale Shqipe, “Katarian Josipi”, për 2020.