Postet nga: Drama

Promovohet libri ‘Kthesa e dramës moderne (shek. IX-XX)’ i Muhamedin Kullashit

Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës ka promovuar sot, librin “Kthesa e dramës moderne (shek. IX- XX)” të akademik Muhamedin Kullashit.

Nesër mbahet leximi skenik i dramës ‘Unë jam ajo’

Nesër në Teatrin Kombëtar të Kosovës mbahet leximi skenik i dramës, ‘Unë jam ajo’ i Valmira Thaqit dhe Dituri Nezirajt.

Ka vdekur dramaturgu Fadil Kraja

Ka vdekur sot në moshën 91 vjeçare dramaturgu Fadil Kraja.

Brikena Sopi pranoi çmimin ‘Katarina Josipi’ për vitin 2021

Dramaturgja Brikena Sopi është fituese e Çmimit të parë për Dramë Origjinale Shqipe “Katarina Josipi”, për vitin 2021. Këtë çmim ajo e mori për dramën “Hekurudha’.

Përplasjet për autorësinë e dramës ‘Erveheja’

Arben Qirezi, djali i dramaturgut Ahmet Qirezi, i cili shkroi dramën “Erveheja” në viti 1966, ka drejtuar akuza ndaj Antigona Qenës dhe Mehmet Krajës, për tendencë tjetë...

Përzgjidhen tekstet për lexim artistik në Teatrin Kombëtare në Tiranë

Teatri Kombëtar në Tiranë ka përzgjedhur tekstet dramatike të cilat do të lexohen në kuadër edicionit të IV-të të “Netët e leximit të dramës shqipe”.

‘Talia e Flakës’ mbyllet sot me shfaqjen 'Të vdekurit mbajnë zi për atdheun'

Me shfaqjen e dramës “Të vdekurit mbajnë zi për atdheun” mbyllet sot në Gjilan Festivali Mbarëkombëtar i Dramës Origjinale, “Talia e Flakës”.

Komedia 'Kosovo for dummies' nesër hap Festivalin e Dramës Origjinale Shqipe

Festivali i Dramës Origjinale Shqipe do të hapet nesër me shfaqjen e komedisë “Kosovo for dummies” në Teatrin e Qytetit në Gjilan.