Postet nga: Bizneset

ATK ka bllokuar mbi 1,200 llogari të bizneseve që nuk i kanë shlyer borxhet

Në pesë ditët e para të muajit maj, Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) ka bllokuar mbi 1,200 llogari bankare të bizneseve të cilat nuk i kanë shlyer borxhet.

Komuna e Prizrenit falë bizneset për obligimet e krijuara nga taksat komunale

Komuna e Prizrenit ka bërë faljen e të gjitha obligimeve për biznese, të krijuara nga taksat komunale në vlerë prej 7 milionë e 650 mijë e 593 euro.

Përkundër pandemisë, për tre muaj u regjistruan mbi 2,900 biznese në vend

Në tremujorin e parë të këtij viti, janar-mars 2021, janë regjistruar gjithsej 2,941 ndërmarrje. Krahasuar me tremujorin paraprak, (TM4 2020) ka rritje për 2.54 për qind të ndërmarrjeve të ...

Drenas, lirohen nga taksa e operimit të gjitha bizneset si dhe nga qiraja e shfrytëzimit të tarracave për vitin 2021

Kuvendi Komunal i Drenasit ka votuar sot propozimin e kryetarit Ramiz Lladrovci që të lirohen nga taksa e operimit të gjitha bizneset si dhe nga qiraja e shfrytëzimit të ...

Hykmete Bajrami: Në mungesë të argumenteve për shtesat e pensionistëve, vëmendja u zhvendos diku tjetër

Ish ministrja e Financave dhe Transfereve nga radhët e LDK-së, Hykmete Bajrami, ka reaguar lidhur me publikimin e listave të bizneseve që përfituan nga Pakoja e rimëkë...

10 bizneset që përfituan më së shumti nga Pakoja e rimëkëmbjes e Qeverisë Hoti

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, ka publikuar listën e 50 bizneseve që përfituan më së shumti nga Pakoja prej 60 milionë eurove, e cila u shpë...

Ministri Murati publikon listën e 50 bizneseve që përfituan më së shumti nga Pakoja e rimëkëmbjes e Qeverisë Hoti

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, ka publikuar listën e 50 bizneseve që përfituan më së shumti nga pakoja prej 60 milionë eurove, e cila u shpë...

Hapja e bizneseve të reja në pandemi, luftë për mbijetesë

Në vitin e fundit në Kosovë, gjatë pandemisë, janë hapur rreth 12,000 biznese të reja. Sipas të dhënave të Agjencisë për Regjistrimin e Bizneseve (ARB), gjatë periudhës mars 2020 –...