Postet nga: asociacioni i komunave me shumicë serbe

Haradinaj: Ultimatumi për Asociacionin nuk vlen më

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, tha sot se ultimatumi i Listës Serbe për themelimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe është jovalid për shkak të ...

Ramush Haradinaj: Ultimatumi i Listës Serbe, Taktikë për të Mos Vepruar

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, e ka quajtur taktikë ultimatumin e Listës Serbe për themelimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe deri më 20 prill.

Haradinaj: Statuti i Asociacionit të Bëhet Sipas Kushtetueses

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka informuar sot kabinetin qeveritar rreth mekanizmave punues për Asociacionin e komunave me shumicë serbe.

BE: Asociacioni, në Kuadër të Ligjeve të Kosovës

Asociacioni i komunave me shumicë serbe do të formohet në përputhje me ligjet e Kosovës, tha sot zëdhënësja e BE-së, Maja Kocijançiq.

Tahiri: Serbisë Nuk i Intereson Asociacioni, Por Ndryshimi i Kufijve

Fillimi i fazës së re të dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë që po zhvillohet në Bruksel me ndërmjetësimin e Bashkimit Europian, duhet të përfundojë ...

Kundërshtimet për Asociacionin, Përplasje për Kompetenca

Me riaktivizimin e Ekipit menaxhues, i cili do të bëjë draftimin e statutit për Asociacionin apo Bashkësinë e komunave me shumicë serbe, Qeveria e Kosovës ka ...

Lista Serbe Nuk e Pranon Nismën e Qeverisë për Asociacionin

Për themelimin e Asociacionit apo Bashkësisë së komunave me shumicë serbe janë të vlefshme vetëm marrëveshjet e arritura në Bruksel, ka deklaruar Lista Serbe.

BE-ja Mirëpret Fillimin e Hartimit të Statutit të Asociacionit

Angelina Eichhorst, drejtoreshë për Evropën Perëndimore, Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë dhe zëvendësdrejtoreshë menaxhuese në Shërbimin Europian të Veprimit të Jashtëm (EEAS), gjatë ...