Postet nga: Agjencia e Statistikave të Kosovës

Shqipëria ia merr primatin Serbisë për t’i shitur mallra Kosovës

Të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) për tregtinë e jashtme të Kosovës tregojnë për një deficit tregtar më të lartë për 4.2% ...

Mbi 95 për qind e grurit të importuar, nga Serbia

Sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, më së shumti drithëra Kosova importon nga Serbia.

Thellohet për 20% deficiti tregtar, bie eksporti i Kosovës drejt vendeve fqinje

Sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) për tregtinë e jashtme, Kosova kishte deficit tregtar më të lartë për 20.2 për qind në ...

ASK: Bie furnizimi me ujë dhe menaxhimi i mbeturinave

Në raportin e Agjencisë së Statistikave të Kosovës “Statistikat Afatshkurtra të Industrisë” bëhet e ditur se industria nxjerrëse dhe përpunuese shënoi rritje në muajt prill, ...

Mbi 17 mijë çifte u kurorëzuan në Kosovë gjatë vitit të kaluar

Në vitin 2017 në Kosovë janë kurorëzuar 17 mijë e  112 çifte-bashkëshortore.

Mbi 400 mijë hektarë shfrytëzohen si tokë bujqësore në Kosovë

Janë mbi 400 mijë hektarë tokë bujqësore që shfrytëzohet në Kosovë. Më shumë se gjysma e tyre është me livadhe e kullosa ndërsa nga arat dominojnë drithërat.

Sivjet, ‘këpucët nga jashtë’ u blenë më lirë

Blerja e këpucëve të cilat u importuan në Kosovë, u liruan në tre muajt e parë të këtij viti, çmime më të lira të importit u shë...

Sivjet, Kosovën më së shumti e vizituan shqiptarët, turqit dhe amerikanët

Sipas anketës “Statistikat e Hotelerisë TM1-2018” të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, në tre muajt e parë të vitit në 187 hotele të Kosovës kanë qëndruar ...