Postet nga: Agjencia e Statistikave të Kosovës

ASK: Bie furnizimi me ujë dhe menaxhimi i mbeturinave

Në raportin e Agjencisë së Statistikave të Kosovës “Statistikat Afatshkurtra të Industrisë” bëhet e ditur se industria nxjerrëse dhe përpunuese shënoi rritje në muajt prill, ...

Mbi 17 mijë çifte u kurorëzuan në Kosovë gjatë vitit të kaluar

Në vitin 2017 në Kosovë janë kurorëzuar 17 mijë e  112 çifte-bashkëshortore.

Mbi 400 mijë hektarë shfrytëzohen si tokë bujqësore në Kosovë

Janë mbi 400 mijë hektarë tokë bujqësore që shfrytëzohet në Kosovë. Më shumë se gjysma e tyre është me livadhe e kullosa ndërsa nga arat dominojnë drithërat.

Sivjet, ‘këpucët nga jashtë’ u blenë më lirë

Blerja e këpucëve të cilat u importuan në Kosovë, u liruan në tre muajt e parë të këtij viti, çmime më të lira të importit u shë...

Sivjet, Kosovën më së shumti e vizituan shqiptarët, turqit dhe amerikanët

Sipas anketës “Statistikat e Hotelerisë TM1-2018” të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, në tre muajt e parë të vitit në 187 hotele të Kosovës kanë qëndruar ...

Deficiti tregtar ‘nuk e bën hesap’ eksportin, thellohet rreth 11%

Të dhënat e fundit të Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) tregojnë se tregtia e jashtme në prill 2018 ka regjistruar një deficit më të lartë për 10.9 pë...

Raporti: Në Vitin 2061 Kosova do të Ketë Rënie të Popullsisë

Agjencia e Statistikave të Kosovës në bashkëpunim me Fondin për Popullsi të Kombeve të Bashkuara (UNFPA) kanë prezantuar sot raportin për parashikimin e popullsisë së Kosovë...

Ngritje në Raportin e të Bërit Biznes, Rënie në Numrin e Bizneseve të Regjistruara

Gjatët ditës së djeshme u publikuan dy raporte që folën për biznesin në vend.