Postet nga: Trusti

Kursimet pensionale të kosovarëve rriten për 3.2 për qind

Kursimeve pensionale të kontributdhënësve kosovarë janë rritur për 3.2 për qind ose shprehur në shifra, 55 milionë, brenda muajit të parë të këtij viti.

Deputetët debatojnë për rrogat e larta të menaxhmentit të TRUST-it

Deputetët e Kuvendit të Kosovës kanë debatuar gjatë për pagat e menaxhmentit të Fondit Pensional të Trustit, përderisa po disktojnë për projektligjin për paga ...

A do të korrin pensionerët atë çka mbollën në fondin e Trustit?

Ara e mbjellur ishte shembulli që analisti financiar Hekuran Murati, përdori për ta shpjeguar funksionimin e fondit pensional apo kursimeve pensionale.

Bordi i Trust: Humbja në fondet pensionale jo shqetësuese

Kryesuesi i Bordit të Trustit Pensional, Ruzhdi Morina nuk e konsideroi shqetësuese rënien prej 5.2 për qind të fondeve pensionale të kosovarëve.

Lufta tregtare Kinë- ShBA që shkaktoi humbje në kursimet pensionale

Viti 2018 ishte vit i humbjes së madhe në kursimet pensionale në Trustin Pensional.

Bislimi: Rënia pensionale është e lartë dhe shqetësuese

Profesori i Ekonomisë, Besnik Bislimi debatoi me përfaqësuesit e Trustit pensional lidhur me rënien në fondin pensional.

Kursimet pensionale pësojnë rënie prej 5.2 %, humben 85 milionë euro

Kursimet Pensionale të kontribuesve kosovarë të menaxhuara nga Trusti pensional në vitin 2018-ë pësuan rënie prej 5.2 për qind. Shprehur në shifra janë humbur rreth 85 milionë euro pë...

Kursimet pa pronarë në Trust do të kalojnë në buxhetin e Kosovës

Rreth 1.2 milion euro të Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës do të barten në buxhetin e Kosovës. Ky vendim është marrë në mbledhjen e së martës të ...